De download, zegt de organisator, is “100% bewijs” dat festivals veilig kunnen worden gehouden

De organisator van het downloadfestival zegt dat het “100% bewijs” is dat grootschalige muziekevenementen veilig kunnen plaatsvinden tijdens de pandemie.

Elvin Bean, directeur van Festival Republic Group, zei dat hij een “uitzonderlijk” niveau van naleving op de locatie zag tijdens het driedaagse festival, dat te maken kreeg met stortbuien en stortbuien.

Het rock- en metalevenement, dat zondagavond eindigt, wordt gehouden als onderdeel van een proefprogramma van live-evenementen van de overheid, wat betekent dat fans geen maskers of sociale afstand hoeven te dragen – hoewel de capaciteit dramatisch is gedaald van 111.000 naar ongeveer 10.000.

Toen het festival ten einde liep, zei de heer Benn tegen het News Agency van de Palestijnse Autoriteit: “Het is echt buitengewoon. Het is echt cool. Ik voel heel veel warmte van dit alles.”

“Het bijzondere hieraan is dat het niveau van naleving rond de tests en vereisten die we hebben absoluut uitzonderlijk is.

“Op een manier die je zou verwachten als je middenin of bijna aan het einde van de pandemie zit, is dat niveau van naleving buitengewoon.

“Gecombineerd met een natuurlijk niveau dat net zo uitzonderlijk is als je er lang uit bent geweest.”

Gevraagd naar het idee dat grootschalige muziekevenementen nog steeds onmogelijk veilig kunnen zijn, zei hij: “Dit is het bewijs dat dit niet waar is. Het is 100% bewijs dat dit niet waar is. Dit is een heel duidelijk bewijs dat je kan dit doen.”

Dichtbij

Deelnemers aan het Download Festival (Joe Giddens/PA)

Tot de hoogtepunten behoren Frank Carter, The Rattlesnacks en Inter Chicarei tijdens vrijdag en zaterdag, en Bullet For My Valentine en Frank Turner staan ​​op het programma op zondagavond.

Ben voorspelde dat de op het festival verzamelde gegevens de mogelijkheid van soortgelijke evenementen zouden bewijzen.

In alle eerlijkheid, zei hij, is het Department for Digital, Culture, Media and Sport (DCMS) consistent met de boodschap dat deze dingen veilig kunnen en kunnen gebeuren.

“Wat we van de download willen, zijn gegevens die wetenschappers kunnen analyseren en die deze situatie effectief zouden versterken, en die gegevens worden verzameld en ik weet zeker dat het precies dat zal doen.”

Festivalorganisatoren kondigden in maart aan dat ze het evenement voor het tweede jaar op rij zouden annuleren vanwege de pandemie.

In mei kreeg het festival echter groen licht om door te gaan als testevenement van de overheid, na een aantal jonge piloten en BRIT-awards in mei.

Latitude, ook beheerd door Festival Republic, heeft vrijdag aangekondigd dat het van 22 tot 25 juli in Suffolk zal plaatsvinden.

De heer Benn zei dat hij na gesprekken met DCMS de afgelopen week “voldoende aanmoediging” voelde om door te gaan met het muziek-, comedy- en kunstfestival en suggereerde dat de regering van plan is een beperkte coronavirusverzekering te starten.

Hij zei: “Ik denk, en nogmaals, er is geen garantie, maar ik denk dat de regering zal komen met een beperkt door de overheid gesteund verzekeringsplan.

“Het zal zeker niet alles zijn wat we willen, maar het zal zeker genoeg zijn om ons aan te moedigen om nog een keer terug te komen.”

Download de Belfast Telegraph-app

Krijg snel en gemakkelijk toegang tot het laatste Noord-Ierland nieuws, sport, zaken en meningen met de Belfast Telegraph-app.


Downloaden uit de App Store


Haal het uit de Google Play Store

READ  Nintendo: Bizarre Olympische Spelen downloaden
Written By
More from Eda Greene

PH’s downloadsnelheid voor vaste breedband verbetert in maart en is de snelste sinds 2016 – DICT – Manila Bulletin

Nieuws ​ Nationaal ​ PH verbetert de downloadsnelheid van vaste breedband in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *