De explosie in Beiroet doet de hoofdstad van Libanon schommelen: live updates

De explosie in Beiroet doet de hoofdstad van Libanon schommelen: live updates
Een verpleegster in Beiroet zorgt op 4 augustus voor drie baby’s in een beschadigd ziekenhuis. Bilal Jawich / Xinhua / Getty Images

Een verpleegster trok drie baby’s uit een ziekenhuis opgeschrikt door de enorme explosie in Beiroet op dinsdag, vertelde een fotograaf die haar foto nam, aan CNN Arabic.

Fotojournalist Bilal Jawich zei dat hij thuis was aan de rand van Beiroet toen de explosie, die minstens 100 doden en duizenden gewonden heeft achtergelaten, de Libanese hoofdstad op zijn kop zette.

‘Ik volgde de rook totdat ik de haven van Beiroet bereikte’, zei hij en legde uit dat ‘professionele intuïtie’ hem naar het Al Roum-ziekenhuis in het Ashrafieh-district bracht. Het gebied is verwoest door de explosie.

Wat hij zag was opmerkelijk. ‘Ik was verbaasd toen ik de verpleegster drie pasgeborenen zag vasthouden’, vertelde Jawich aan CNN Arabic. ‘Ik merkte de kalmte van de verpleegster op, die in contrast stond met de omringende atmosfeer op slechts een meter afstand.’ In de buurt lagen verschillende doden en gewonden, zei hij.

‘Maar de verpleegster zag eruit alsof ze een verborgen kracht bezat die haar zelfbeheersing en het vermogen gaf om die kinderen te redden’, zei Jawich. ‘Mensen vallen op onder deze gewelddadige, duistere en slechte omstandigheden en deze verpleegster was klaar voor de taak.’

Jawich zei dat de verpleegster hem later op de avond vertelde dat ze op de kraamafdeling was toen de explosie toesloeg. Ze zei dat ze bewusteloos was geslagen, en toen ze rondkwam ‘merkte dat ze deze drie kinderen droeg’, vertelde hij aan CNN Arabic.

Niet iedereen in het ziekenhuis had zoveel geluk. George Saad, paraatheid bij rampen en rampenmanager voor het ziekenhuis vertelde CNN dat ongeveer 12 patiënten, twee bezoekers en vier verpleegsters stierven bij het incident van gisteren, terwijl twee in kritieke toestand verkeren. Zo’n 80% van het ziekenhuis was beschadigd, samen met 50% van de uitrusting, zei hij.

READ  MediaMarkt waarschuwt ook voor 'niet optimale' Cyberpunk 2077 | NU

KIJK MAAR:

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *