J&K luitenant-gouverneur GC Murmu treedt af, zegt bronnen

NDTV News

De Comptroller and Auditor General is een constitutionele post en kan niet vacant worden gelaten (Bestand)

New Delhi:

GC Murmu, de luitenant-gouverneur van Jammu Kashmir, is de voorloper van de post van de nieuwe auditor van het land, heeft NDTV geleerd. Bronnen zeggen dat de heer Murmu zijn functie in Jammu en Kasjmir al heeft neergelegd en dat er op jacht is naar zijn opvolger. Naar verwachting zal de post van de auditor-generaal van de controleur binnenkort vacant worden, aangezien de zittende Rajiv Mehrishi 65 wordt. De commissaris en de commissaris-generaal is een constitutionele post en kan niet vacant worden gelaten.

“Rajiv Mehrishi wordt op 8 augustus 65 jaar. Daarom heeft de regering haast met het zoeken naar vervanging”, vertelde een hoge ambtenaar van het kabinet-secretariaat aan NDTV.

De heer Murmu heeft met Narendra Modi samengewerkt toen hij de Gujarat Chief Minister was, zei de functionaris. Kort nadat de heer Modi premier was geworden, werd de heer Murmu overgeplaatst naar Delhi om lid te worden van het ministerie van Financiƫn van de Unie. Hij werd als gezamenlijke secretaris onderdeel van de afdeling uitgaven.

Hij zou op 30 november vorig jaar met pensioen gaan. Maar daarvoor werd hij benoemd tot de eerste luitenant-gouverneur van Jammu en Kasjmir, nadat de staat was opgesplitst in twee vakbondsgebieden.

Delhi is ook op zoek naar iemand om de heer Murmu in Jammu en Kasjmir te vervangen.

‘Het hangt ervan af hoe Delhi verder wil gaan’, zei een ambtenaar. ‘Als het politieke activiteiten wil starten, zullen ze iemand moeten aanstellen die contact kan leggen met politici en politieke partijen daar’, zei een gepensioneerde bureaucraat die in het kabinetsecretariaat diende.

READ  Ryan Tibera heeft drie wedstrijden geschorst
Written By
More from Max Mcgee

CAPCOM-lekken omvatten Monster Hunter Rise & Stories 2 op pc, RE4 VR en een nieuwe Shooter met codenaam SHIELD

Als onderdeel van een bevestigde recente ransomware-aanvalzijn er verschillende CAPCOM-lekken op internet...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *