De geheimen achter de explosie van het Travis Facebook-model na 30

Toen hij vijf jaar geleden een Red Bull-bootcamp bijwoonde met enkele van de Australische topatleten, vond Travis Facebook de methoden zo leuk dat hij de man gebruikte die het programma zelf leidde.

Nam Baldwin, gevestigd aan de Gold Coast, is sindsdien een springplank geworden voor Boak’s training en mentor buiten het seizoen, en maakt deel uit van het team dat de ster uit Port Adelaide hielp om de horde van 300 wedstrijden te bereiken. Vrijdagavond zonder einde in zicht.

Gecombineerd met jaarlijkse Amerikaanse trainingskampen, een beproefde interne fitnessruimte en sauna, zwembadavonden, het schrijven van dagboeken en mindfulness-sessies, zou Boak de meest toegewijde atleet in de AFL kunnen zijn.

Travis Buck, een veteraan uit Port Adelaide, traint in 2020 geïsoleerd in zijn thuisgymnastiek. Afbeelding: Getty Images

En voor degenen die de 32-jarige kennen, hij is alleen maar verbeterd omdat hij weigert een einde te maken aan zijn capaciteiten in de laatste fasen van zijn carrière.

“Het is zeker gestegen in de afgelopen jaren dat ik heb gemerkt”, zei Bock’s goede vriend en voormalig huisgenoot en voormalig teamgenoot Cameron O’Shea. AFL.com.au deze week.

“Ik herinner me hoe professioneel hij was met zijn dieet en dat hij het in de loop der jaren geleidelijk afbouwde. De avond voor elke wedstrijd ging hij voor dezelfde kom pasta (lasagne met rijst).

“Je hebt waarschijnlijk ook met zijn lichaam gezien, hij beweegt beter dan hij waarschijnlijk deed in de begindagen van zijn carrière en dat is het resultaat van het investeren van tijd om weer in zichzelf te komen.”

Deze investering kwam er niet zomaar. Het was al de standaard van voorbereiding van Port Adelaide, Boak gaf toe dat hij de zaken aan de andere kant van de 30 moest opvoeren.

“In de AFL zeggen ze dat als je de 30 haalt, je de helling afgaat”, vertelde hij deze week aan Red Bull.

“Nou… waarom? Het inspireerde me om beter te worden toen ik 30 werd. Leeftijd doet er niet toe – het gaat erom wat je wilt, wat je kunt en het werk doet.”

READ  Bloedige remises en verbluffende strafschoppen: zes klassieke wedstrijden tussen Engeland en Italië | Engeland

Na het opgeven van de aanvoerdersband na zes seizoenen aan het einde van een frustrerend seizoen 2018 (een 30-jarig seizoen waarin hij meestal een halve spits speelde), explodeerde Bock in 2019.

Hij keerde terug naar het middenveld om het seizoen te beginnen met nieuwe co-aanvoerder Olly Wiens die de eerste twee ronden miste vanwege een blessure, hij verzamelde 34 en 33 uitwijzingen in de eerste twee weken en keek nooit meer achterom. Boak won de beste en eerlijkste clubprijs van de club in 2019, en in 2020 bereikte hij nieuwe hoogten door de Therabody AFL All-Australian Jacket mee naar huis te nemen (en de eerste sinds 2014) voordat hij de tweede plaats behaalde in de Brownlow-medaille.

Nat Fyfe, Scott Pendlebury, Travis Boak en Joel Selwood voor de internationale spelregels in 2017. Foto: AFL Photos

Hij grapte deze week dat coach Ken Hinckley hem crediteert voor het vernieuwen van zijn carrière en voor 300 optredens nadat hij had besloten hem als spits te spelen in 2017 en 2018.

Maar zoals Baldwin uitlegt, was het het resultaat van een verschuiving in Bocks denkwijze.

“Hij is zichzelf al beter gaan begrijpen, en dus is misschien zijn grootste criticus, hijzelf, teruggetrokken”, zei hij. AFL.com.au.

“Het stelde hem in staat om naar de wedstrijden te gaan met meer vrijheid in de manier waarop hij denkt, dus hoe hij beweegt is daar een bijproduct van geweest.

“Voor hem is het gewoon zover dat hij zichzelf zo kwetsbaar heeft laten zijn. Steeds weer, hoe hij zich voelt en zijn vermogen om dat uit te drukken en de waarheid te achterhalen en geen winkelpuien op te werpen.

“Hoe opener hij is en hoe meer we praten, het bevrijdt en zorgt ervoor dat hij ondersteund kan worden. Het voorkomt dat hij stress, overmatige angst etc. krijgt, en voorkomt dat alle dingen die kunnen gebeuren blessures en twijfel aan zichzelf veroorzaken.”

READ  Red Dead Redemption 2 Leak is een nieuw spel voor GTA 6-fans

Over reizen naar hoogwaardige faciliteiten in de VS schreef Boak in een aantal dagen met Baldwin aan de Gold Coast, waarbij vaak werd getraind naast de geweldige Australische surfer Mick Fanning.

“We hebben individueel gewerkt in het laagseizoen sinds (we ontmoetten elkaar) waar hij (Buck) hem drie of vier dagen per keer binnenbracht en meer deed aan persoonlijkheid en mentaliteit en ademhalingswerk,” zei Baldwin.

“(Het gaat erom) ervoor te zorgen dat ze in staat moeten zijn om door uitdagingen heen te denken en door uitdagingen heen te gaan, zodat we de geest bij het lichaam betrekken.

“Dit kan een hersentrainingsapparaat zijn dat hen ook fysiek bezighoudt, dus er zijn bewegingspatronen terwijl ze tegelijkertijd mentaal iets proberen uit te zoeken.

“Dus wanneer ze terugkeren naar hun natuurlijke omgeving, zullen ze hetzelfde trainingsniveau uitvoeren als wij, en dus zullen andere gebieden van hun prestaties toenemen.”

Boak is de afgelopen jaren begonnen met het schrijven van tijdschriften met twee afzonderlijke boeken over “Life” en “Football” om zichzelf te onderscheiden als persoon en zichzelf als atleet.

Naast David Steventon, Baldwin en de mentaliteitscoach van Port Adelaide, heeft hij tijdens zijn carrière ook rijmentor Ben Crowe ingehuurd (die ook nauw samenwerkt met Wimbledon-kampioen Ash Party) om zijn leerproces te verbeteren.

Dat betekent meer lezen en deze week eindigde NBA-ster LeBron James. Een atleet van meerdere miljarden dollars Het is net begonnen minder angst, Geschreven door sportpsycholoog en cultuurcoach Peppa Grange.

In AFL-kringen is Boak niets anders dan een telefoontje naar tegenstanders over de competitie voor aanvullend advies over training buiten het seizoen en wordt hij geprezen om hoe hij zijn tijd geeft.

Zelfs zonder de titel als aanvoerder bij Alberton, blijft hij een mentor voor jonge spelers en heeft hij de afgelopen jaren deuren geopend voor de jonge sterke man Sam Powell Pepper om bij hem te wonen.

Sam Powell-Bieber en Travis Facebook vieren feest tijdens de Ronde 11-wedstrijd tussen Port Adelaide en Fremantle in de Adelaide Oval op 30 mei 2021. Foto: AFL Photos

“Hij heeft veel waakzaamheid en veel mentorschap aan de jongere spelers toegevoegd, dus hij vermaakt zich buiten de sport”, zei Baldwin.

READ  Indiase soldaten heffen de vlag in J & K's Gurez. Cue kippenvel

“Hij daagt zichzelf altijd uit om op andere gebieden te groeien, hij is altijd op zoek naar de kleine procent die zijn manier van voetballen kan verbeteren.”

Hij is nog steeds ongelooflijk close met zijn zus en moeder Chiki, die haar als supporter nr. 1 beschouwt. Boak belde haar voor elke wedstrijd en deelde deze week een verhaal waarin ze het mediale ligament in haar knie scheurde terwijl ze met Boak tegen een voetbal schopte in Torquay’s lokale Spring Creek Preserve vele jaren geleden.

Hij is mede-eigenaar van het Moseley Hotel in Adelaide en heeft een lingeriemerk geopend – Rogers – genoemd naar zijn overleden vader die hem alles over het spel leerde voordat hij zijn strijd tegen kanker verloor toen Travis 16 was.

Bock is ook een ambassadeur voor de Children’s Cancer Society en de Roger Rashid Sports Foundation.

In antwoord op de onvermijdelijke vraag deze week of hij het zonder het premierschap zou hebben bereikt (hij maakte een grote finale in zijn eerste jaar van debuut in 2007), zei Bock dat hij succes op andere gebieden heeft gedefinieerd.

“Ik zou graag iemand winnen,” zei hij, “dat is zonder twijfel mijn droom.”

“Succes voor mij is om de beste atleet en persoon te worden die ik kan doen. Wat dat ook is, of het nu met het premierschap is, zonder het premierschap, ik kan het spel verlaten in de wetenschap dat ik alles heb gegeven wat ik kon en anderen op de lange termijn help.”

Travis Facebook na het winnen van zijn derde medaille in de confrontatie op R8, 2021. Foto: AFL Images

Wanneer dat zal zijn, is een gok. Op vrijdagavond zal hij het NFL-clubrecord Kane Corners evenaren en volgend jaar een contract hebben, terwijl hij een van de belangrijkste middenvelders van het korps blijft.

“Ik weet zeker dat hij zichzelf nog een paar jaar ziet spelen en alles gaat goed. Ik begrijp niet waarom hij dat niet doet”, zei sterke middenveldcoach Jared Schofield. AFL.com.au deze week.

“De manier waarop hij zich voorbereidt, buiten het veld, de manier waarop hij traint, ik mis niets. Ik begrijp niet waarom hij nog een paar jaar niet kon spelen en hopelijk kunnen we 350 vieren.”

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *