De gemeente Rotterdam gaat de testfase in met de SpotR-manometer

De gemeente Rotterdam heeft de testversie van de SpotR-manometer klaarliggen, waarmee bewoners en bezoekers live kunnen zien hoe stil of druk het is op openbare plekken in en rond de stad. Ondanks de huidige afstandsmaten kunnen mensen veilig winkelen, op een terras zitten of boodschappen doen met SpotR. SpotR is daarmee een belangrijk instrument om het normale leven en de Rotterdamse economie draaiende te houden.

Rotterdam is ook de eerste gemeente in Nederland die een drukmeter lanceert op basis van objectieve real-time data. SpotR bevindt zich nu in een uitgebreide testfase. De gemeente werkt de komende maanden met de eerste gebruikers aan verbeteringen en uitbreidingen van functionaliteiten. In het najaar van 2020 kunnen Rotterdammers en bezoekers van de stad naast de webapp, die via de appstores te downloaden is, gebruikmaken van de SpotR-app. SpotR is onderdeel van het Rotterdamse programma. Sterker door, die gericht is op het economisch en sociaal herstel van de stad.

Hoe werkt SpotR?
SpotR brengt de drukte in en om de stad in kaart en helpt bewoners en bezoekers om op een verantwoorde manier boodschappen te doen, te winkelen, op een terras te zitten of te picknicken in het park. SpotR laat de gebruiker in één oogopslag zien hoe druk of stil het is op openbare plekken in de stad, zodat keuzes daarop kunnen worden afgestemd. Wil je naar een plek waar het druk is? SpotR laat dan zien hoe laat het naar verwachting stiller is op die locatie of geeft alternatieve bestemmingen aan. De informatie in SpotR wordt elk kwartier vernieuwd.

READ  Download iOS 14.4.2 en iPadOS 14.4.2 nu

Wethouder Barbara Kathmann (Economie, Buurten en Kleine Kernen) is er trots op als eerste gemeente in Nederland een digitale tool te introduceren op basis van realtime data waarmee bewoners en bezoekers zich nu en in de toekomst op hun gemak door de stad kunnen verplaatsen. . navigeren. “In Rotterdam doen we er alles aan om ondanks de nodige coronamaatregelen toch volop te kunnen blijven draaien. Dit kan alleen met slimme innovaties zoals SpotR. Hiermee helpen we bewoners en bezoekers op een veilige manier te genieten van alles wat de stad te bieden heeft en helpen we tegelijkertijd de Rotterdamse ondernemer om zijn bedrijf draaiende te houden. Dat is nu meer dan ooit absoluut noodzakelijk. “

SpotR is niet alleen relevant tijdens corona, maar ook daarna. De app kan bijvoorbeeld ook inzicht geven in de drukte op specifieke plekken tijdens festivals en evenementen lang na Covid-19, of toeristen helpen bij het zo gemakkelijk mogelijk plannen van hun uitstapjes in de stad.

Bescherming van de persoonlijke levenssfeer
Rotterdam wil in 2025 een digitale modelstad zijn door meer gebruik te maken van slimme online innovaties, wat onder meer betekent dat de privacy van Rotterdammers goed gewaarborgd moet worden. Daarom is SpotR zo gebouwd dat er geen persoonlijke gegevens van de gebruikers worden opgeslagen. De gegevens die in de app worden getoond, zijn afkomstig van het bedrijf Resono, dat anonieme locatiegegevens deelt met de gemeente Rotterdam. Deze gegevens zijn op geen enkele manier te herleiden tot specifieke personen.

Meer informatie
Wil je SpotR proberen? Ga naar www.spotrotterdam.nl. Zie ook voor meer informatie www.rotterdam.nl/spotr.
Zie ook de korte animatie over hoe SpotR werkt: https://youtu.be/fDRWFGF76HQ

READ  AOb app is live, zet hem meteen op je telefoon

More from Madison Garrett

Het wachten is voorbij! De nieuwe Androidworld-app is er!

Het wachten is voorbij! De geheel nieuwe Androidworld-app is eindelijk goedgekeurd door...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *