De gemeente Vilsen heeft nu een eigen oefenbaan – de Goot

Vilsen – De afgelopen tijd zijn er op verschillende plaatsen in de gemeente Vilsen houten palen geplaatst met daarop een spandoek met een QR-code. Samen vormen deze palen een compleet bewegingspad. Het idee is simpel: je loopt van post naar post en door een QR-code te scannen met je telefoon, zie je een oefening die je meteen kunt doen. Weer een stap naar een gezondere levensstijl. Wethouder Marianne Stegen opende zaterdag in aanwezigheid van zo’n vijfentwintig geïnteresseerden de weg voor de motie.

Door Raymond Bush

Gezondheid en fysieke fitheid behouden door voldoende te bewegen. Het klinkt vrij voor de hand liggend, maar veel mensen vinden het moeilijk om voldoende te bewegen. Met nieuwe projecten zoals dit beweegtraject pakt de gemeente Filsen overgewicht, depressie en vele andere problemen aan die ontstaan ​​als mensen niet genoeg bewegen. En Filsen is niet de enige gemeente, want op 65 locaties in het land kan men zo’n beweegroute al volgen. Het bekroonde concept is ontwikkeld door QR Fit, een bedrijf dat drie jaar geleden is opgericht door zes studenten sportwetenschappen aan de Hogeschool (HAN) in Nijmegen. Het bedrijf mag zich inmiddels marktleider in Nederland noemen op het gebied van beweegmethodes.

QR-code scannen

Zaterdagochtend, 10.00 uur. Het is min twee graden als een groep geïnteresseerden zich verzamelt op het grasveld, deels gehuld in ochtendmist, naast de parkeerplaats van de Heerenduinenplas. Het zijn voornamelijk klanten van CareworX en IJMed, twee fysiotherapiepraktijken in de gemeente Vilsen. Zij hebben samengewerkt met de gemeente om dit project te ondersteunen. Sanne van Kampen, QR Fit Activation Officer, heet de aanwezigen welkom. Ze legt kort uit hoe de app werkt en nadat de geïmproviseerde zuil met QR-code is onthuld door wethouder Marianne Stegen kan de pret beginnen. Sanne legt uit dat deze paal er alleen is voor het openingshoofdstuk. “Deze site is onjuist in de applicatie” verontschuldigt zich. Bezoekers scannen een QR-code en zien een kaart op de app. Ze hoeven alleen maar de lijn te volgen die de weg aangeeft naar de volgende post.

READ  NETGEAR biedt veilige VPN-toegang aan thuis- en kantoormedewerkers

birdie dans

De groep is verdeeld in twee delen. Onder leiding van Agnes van Brug (IJMed) vertrekt de helft van de aanwezigen in westelijke richting, met als eindbestemming de fysiotherapiepraktijk IJMed. De andere helft loopt naar het oosten, onder leiding van Gerfried Griffling (CareworX), naar de residentie van CareworX in het Poco Stadium. Uw wethouder en verslaggever lopen met deze groep mee en na een paar minuten lopen komen ze bij een paal in de tuin. De applicatie wordt gescand en de oefening wordt getoond op de telefoonschermen. Enkele seconden later bewegen de deelnemers krachtig hun armen. ‘Het is net een vogeldans!’, zegt een van hen. Achterin grapt iemand: “Verdomme, het werkt! Je bent al flexibel! In de app kun je selecteren of je de oefening wilt uitvoeren als beginner, halfgevorderd of gevorderd sporter. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. Elke dag is er een andere oefening gekoppeld aan een QR-code, zodat je beweegprogramma gevarieerd blijft. Hou je niet van sporten? Dan kun je deze altijd vervangen door een andere.

Sociale kant

Het beweegtraject is niet alleen bedoeld om mensen aan voldoende beweging te helpen. Het is ook een manier om sociale activatie te bewerkstelligen. Buurtcoaches kunnen het isolement van bewoners doorbreken door ze in groepjes het spoor te laten volgen. Niet alleen vanuit de gemeente Vilsen, maar ook vanuit kinesitherapiepraktijken wordt aangemoedigd om het bewegingspad te volgen. De QR-FIT app is te downloaden via https://qr-fit.nl/download-de-app.

Fotobijschrift: Wethouder Marianne Stegen scant een QR-code met haar telefoon. Rechts: Gerfried Greffling (CarewoRX) en Agnes van Brueg (IJMed). Afbeelding: Bos Media Services

READ  Nieuwe look Google Meet wordt nu uitgerold voor Android-app

More from Madison Garrett
Laptop: Ole Miss Rebels’ Ground begint bij 48-34 Victory Over Auburn
Oxford, mevr. – Hoewel een regen vertraging Halverwege het vierde kwart kon...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *