De geweldige functie waardoor de iPhone 12 veel, veel sneller aanvoelt

Maar meer dan elke andere nieuwe bel of fluit zou een nieuwe functie de iPhone 12 kunnen maken voel me aanzienlijk zippier: een scherm met hoge verversingssnelheid.
OK, we betreden hier het geruchtengebied van Reddit, maar als het uitpakt, appel (AAPL) fans zullen enthousiast zijn. Een gerucht dat dit jaar aanhoudt, is een 120 Hz-scherm. Dat is een scherm dat 120 verschillende frames of afbeeldingen per seconde kan weergeven.

Het huidige scherm van de iPhone zit, zoals de meeste smartphone- en computerschermen, vast op 60 Hz of 60 frames per seconde. Dat voelt niet traag, want dat zijn we gewend. Maar als u een 120 Hz-scherm in handen krijgt, zult u zich afvragen hoe u het ooit hebt overleefd met een magere 60 frames per seconde.

Schermen met hoge vernieuwingsfrequenties worden sneller weergegeven. Wanneer u scrolt, op een app tikt of een game speelt, lijkt de telefoon uw opdrachten onmiddellijk te gehoorzamen. Zelfs op telefoons met langzamere processors, schermen met een hoge verversingssnelheid voelen sneller dan 60 Hz-telefoons.

Geavanceerde Android-telefoons, waaronder de Samsung Galaxy S20, de Google Pixel 4 en de OnePlus 8 Pro, hebben schermen van 90 Hz of 120 Hz. Maar de meeste iPhone-gebruikers weten waarschijnlijk niet het verschil – of wat ze missen.

De problemen met schermen met een hoge verversingssnelheid zijn tweeledig:

Ten eerste offeren ze vaak pixeldichtheid op door 4K-schermen te kiezen tot 1080p HD-schermen – maar met Retina-schermen die duidelijkheid bieden die veel verder gaat dan wat het menselijk oog kan waarnemen, maakt dat voor de meeste mensen niet veel uit.

READ  Het beeld-in-beeld van de YouTube-website werkt weer op iOS 14

De tweede is een echte belemmering: schermen met hoge referentiesnelheid zuigen veel van de batterij. Er is veel meer stroom voor nodig om het scherm zo snel bij te werken.

Apple heeft de batterijduur gewaardeerd als een van de grootste verkoopargumenten voor de iPhone. Daarom, als Apple een scherm met een hoge verversingssnelheid heeft, zal het dit waarschijnlijk automatisch in- en uitschakelen, afhankelijk van de app die je gebruikt. Android-telefoons hebben meestal aanpasbare vernieuwingsfrequenties die in bepaalde situaties in- en uitschakelen om de levensduur van de batterij te verlengen.

Het behouden van de levensduur van de batterij zal vooral belangrijk zijn voor de iPhone 12, wat naar verwachting ook zal gebeuren omvatten 5G-connectiviteit – op zich een grote belasting van de levensduur van de batterij. De iPad Pro heeft een 120 Hz beeldscherm, maar heeft een beduidend grotere batterij dan de iPhone.

Dus zal het verschijnen in de iPhone 12? Kleur deze verslaggever sceptisch. Maar als de iPhone 12 5G brengt en een 120 Hz-scherm, dat gaat een serieuze sprong voorwaarts betekenen voor Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *