De Golden Knights eren Alex Pietrangelo voor zijn duizendste wedstrijd

De Golden Knights eren Alex Pietrangelo voor zijn duizendste wedstrijd

Vegas Golden Knights-outfielder Alex Pietrangelo werd geëerd voordat hij verscheen 1.000ste wedstrijd in de National Hockey League Maandag nacht.

Pietrangelo schaatste op het ijs met zijn zoons aan zijn zijde. Hij werd vergezeld door zijn vrouw Jane, terwijl ze bij hun dochters, zijn ouders en Vegas-algemeen directeur Kelly McCrimmon stond.

Jay Bouwmeester, David Backes en Carlo Coliacovo waren slechts enkele voormalige teamgenoten van Pietrangelo die aanwezig waren in de T-Mobile Arena op de speciale avond voor de tweevoudig Stanley Cup-kampioen.

Een video bevatte getuigenissen van Bouwmeester, de Bucks en voormalig bluescoach Craig Berube. Vegas-teamgenoten Mark Stone en Alec Martinez, die in zijn 799e carrièreduel schaatsten, spraken in de video ook met Golden Knights-coach Bruce Cassidy.

Sluit Jane Pietrangelo en hun kinderen De video duurt ongeveer drie minuten Met ontroerende feestwensen.

“Je kunt deze plek niet bereiken zonder veel goede mensen onderweg”, zei Pietrangelo, die 758 wedstrijden speelde met St. Louis en 242 wedstrijden met de Golden Knights. “Ik hou van wat ik doe, maar ik hou van mensen, en je ontmoet onderweg veel goede mensen. Ik denk niet dat je in deze carrière speelt zonder die vriendschappen. Ik denk niet dat ik zou zijn waar ik ben zonder mijn vrouw en mijn kinderen… en al mijn teamgenoten en iedereen.” Wie ik door de jaren heen heb ontmoet.

Pietrangelo, drievoudig All-Star en drievoudig gouden medaillewinnaar voor Team Canada, won de Stanley Cup met de Blues in 2019 en met de Golden Knights vorig seizoen.

McCrimmon vertelde The Associated Press vóór de wedstrijd dat toen Pietrangelo vóór het seizoen 2020/21 als free agent bij Vegas tekende, hij wist dat het hebben van een ervaren nummer 1-verdediger met onberispelijke referenties een grote stap zou zijn in de richting van het voltooien van de Stanley Cup-puzzel.

READ  Het scoutingrapport kijkt uit naar de hoepelspellen op de middelbare school van deze week

“Hij kwam hier om te winnen en hij is een groot deel van de reden dat we wonnen”, zei McCrimmon, die Pietrangelo tijdens de ceremonie een gouden hockeystick overhandigde. “Naast zijn capaciteiten heeft hij onze organisatie en onze kleedkamer op het gebied van leiderschap gebracht, en hij heeft onze verwachtingen echt overtroffen. Ik heb altijd gezegd dat Alex meer is dan alleen een hockeyspeler. Hij is een goede vriend voor hem.” teamgenoten, hij is een geweldige leider voor hen, en ze kijken naar hem op. Hij heeft ze beter gemaakt.”

Pietrangelo werd door St. Louis vierde in de NHL Draft van 2008 en werd daarmee de 390e speler ooit die 1.000 wedstrijden bereikte.

“Ik denk dat je naarmate je verder komt in je carrière niet veel individuele prestaties kunt bereiken, en dit is een enorme prestatie”, zei Pietrangelo. “Ik herinner me nog dat niet veel mensen dat in de geschiedenis van de NHL hebben gedaan, dus ik denk dat ik ervan probeer te genieten zoals het is.”

Hij assisteerde bij beide doelpunten in de eerste periode tijdens de wedstrijd van maandagavond Een 5-3 nederlaag tegen Al-Bariya Hij werd de zesde verdediger in de geschiedenis van de NHL die meerdere assists noteerde in zijn duizendste carrièreduel.

__

IP NHL: https://apnews.com/hub/NHL

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *