De in Brooklyn geboren Edgar Berlanga droomt groot te midden van een epische knock-outreeks

De in Brooklyn geboren Edgar Berlanga droomt groot te midden van een epische knock-outreeks

De volgende keer dat Edgar Berlanga de bel van de tweede ronde hoort, is het zijn eerste keer.

Het in Brooklyn geboren super middengewicht heeft zijn weg naar een perfecte 14-0 start van zijn professionele carrière vertraagd. Al zijn tegenstanders hebben iets gemeen: ze zijn allemaal uitgeschakeld in de eerste ronde.

De trainer van Berlanga, Andre Rozier, gaf toe dat zijn eerste 13 gevechten niet bepaald in strijd waren met jagers van topkwaliteit. Maar bout nr. 14 zou anders zijn. Eric Moon ging op 21 juli met Berlanga in het MGM Grand Convention Center op de proppen in wat een “intensief” gevecht zou moeten zijn. Berlanga en zijn team verwachtten dat het in ieder geval tot de latere rondes zou duren.

Nieuwe tegenstander, zelfde resultaat. De nacht van Moon eindigde in slechts 62 seconden, met dank aan Berlanga’s rechterhand.

‘Zijn laatste tegenstander was niet bedoeld als’ gemakkelijk werk ‘. Maar hij was gemakkelijker werk dan een deel van het gemakkelijke werk, ‘vertelde Rozier aan The Post. ‘Daar was ik heel blij mee. … Dat is wat we doen. We stappen in, regelen de zaken en stappen uit. ‘

Berlanga’s gevechten duurden gemiddeld minder dan 100 seconden – 14 gevechten, 14 overwinningen, 14 knock-outs in de eerste ronde, 14 vechters over in het kielzog van Berlanga.

Fans zijn al getuige geweest van de kracht van de 23-jarige, maar dat krabt alleen maar aan de oppervlakte. Berlanga kan niet wachten om iedereen het volledige pakket te laten zien.

“Ik heb een prachtige bokscapaciteit”, vertelde Berlanga aan The Post. ‘Ik heb prachtige beenbewegingen, hoofdbewegingen. Ik ben een bokser-puncher. Mijn boksvaardigheden zijn top van de top. Alleen het team ziet mij in de sportschool en zij zien de boksvaardigheden, zij zien alles. Maar de wereld heeft nog niets gezien. Dit is nog maar het begin; ze hebben pas de eerste ronde gezien. Ik kan niet wachten om mijn vaardigheden te laten zien en als ik die extra rondes ga, laat de wereld dan zien dat ik alles kan.

READ  Black Friday brengt Nintendo Switch-games met een mooie korting

Ondanks de vroege dominantie, kon Berlanga’s overweldigende stijl een paar vragen oproepen. Kan hij de afstand afleggen? Heeft hij een plan B als hij zijn tegenstander niet kan uitschakelen? Wat gebeurt er als hij begint met het nemen van enkele aanhoudende hits?

Die vragen hebben geen betrekking op Berlanga en zijn team.

https://www.youtube.com/watch?v=UlBid2Rz5E4

‘Eerst en vooral zullen veel mensen je vertellen’ hij moet rondkomen ‘,’ zei Rozier. ‘Ik vertel hem de hele tijd dat we trainen als we trainen. Alleen omdat hij ze niet krijgt, wil nog niet zeggen dat hij er niet klaar voor is. Hij is klaar om 10 ronden te doen, hij is klaar om 12 ronden te doen. Het gebeurt gewoon dat hij ervoor zorgt dat hij dat niet hoeft te doen. Maar als de tijd komt, en uiteindelijk zal het gebeuren, zal hij in staat zijn om die rondes te gaan, en dan nog wat, en op maximaal niveau te presteren. Eerlijk gezegd zal het altijd zijn taak zijn om ervoor te zorgen dat hij zijn tegenstanders daar buiten raakt en het op een solide manier doet. ”

Berlanga, geboren in Brooklyn, is van Puerto Ricaanse afkomst en groeide op met het bewonderen van Puerto Ricaanse sterren Miguel Cotto en Felix “Tito” Trinidad. Het vertegenwoordigen van zijn cultuur staat voorop bij Berlanga, die de volgende in de rij wil zijn.

Zowel Berlanga als Rozier zien hem snel de sprong maken naar licht zwaargewicht. Waar hij ook vecht, Berlanga is vastbesloten om een ​​show te geven.

‘Dit is boksen aan het eind van de dag en dit is amusement’, zei Berlanga. ‘We zijn entertainers. We gaan daarheen en vechten en vermaken mensen. Ze betalen om naar je te kijken. Hoe meer peuken je in die stoelen kunt vullen, hoe meer geld je gaat verdienen, de [bigger] superster die je gaat worden. Mijn stijl is perfect omdat ik een bokser-puncher ben. Ik hou er niet van om geraakt te worden. Zoals je kunt zien, doe ik graag de schade. Maar het is boksen. Jarenlang hielden mensen ervan om ruzie te zien, mensen zagen mensen graag oorlog voeren en entertainen. Ze willen geen jager rond de ring zien rennen. ‘

READ  Het nieuwste evenement in World of Warcraft geeft Torghast een spookachtig tintje

Al met 14 achtervolgt Berlanga het record van wijlen Ali Raymi met 21 opeenvolgende KO’s in de eerste ronde om een ​​professionele carrière te beginnen.

Dat is echter niet waar hij aan denkt. Berlanga is geobsedeerd om een ​​van de groten te worden.

‘Ik zie het binnen twee jaar of minder gebeuren’, zei Berlanga. ‘Ik ben een speciale jager, man. Ik heb het charisma. Ik ben speciaal. Ik ben gewoon een ander ras.

‘Op dit moment heb ik de toon gezet. … [Against Moon] Ik heb het echt gedaan. Ik ben 14-0 met 14 KO’s allemaal in de eerste ronde. Niemand ter wereld doet dat nu. Ik heb het gevoel dat ik de meest vermakelijke jager zal worden die er is. ‘

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *