De ironie “misschien” het kopen van ontwikkelaars en IP, gericht op strategiespellen

Zoals onthuld in een bedrijfspresentatie deze week, lijkt het erop dat er de komende jaren een aantal grote overnames van Paradox Interactive “kunnen” komen, waarbij zowel bedrijfs- als intellectueel eigendom betrokken zijn. Bovendien doet Paradox ook dienst als basisstrategie- en managementspellen, zoals de aankomende Victoria 3.

2022 lijkt te De Een jaar voor grote studio-aanwinsten. Het is vermeldenswaard dat Microsoft klaar is om Activision te kopen voor een enorme deal van 70 miljard dollar, en als compensatie hiervoor koopt Sony Destiny 2 studio Bungee. Eerder deze maand sloeg Embracer Group verschillende studio’s – waaronder ontwikkelaars Tomb Raider en Deus Ex – uit handen van Square Enix.

Nu, in een bedrijfspresentatie eerder deze week, bevestigde Frederic Wester, CEO van Paradox Interactive, dat de uitgever “binnen de komende jaren of jaren enkele overnames van bedrijven of IP-adressen kan doen”. Hij noemde geen specifieke namen of details, maar zei dat deze acquisities niet “de belangrijkste focus van onze activiteiten” zouden zijn.

Wester ging verder met te zeggen dat Paradox “het ecosysteem en de diensten” die het aanbiedt rond zijn games wil versterken om ervoor te zorgen dat ze “in overeenstemming zijn met wat onze spelers willen”. De CEO beweert ook dat hij blijft investeren in zijn ‘kernprojecten’, waarbij hij zich richt op strategie- en managementspellen van uitgevers en ‘de absolute meerderheid’ van zijn investering ontvangt.

Victoria 3 is Paradox’ volgende grote strategiespel, en op een gegeven moment kunnen we ook Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 zien.

Written By
More from Max Mcgee
CS: GO-ontwikkelaars distribueren de Hades-muziekset voor de Steam-spelers van de RPG
Als je een fan bent van Valve’s Counter-Strike: Global Offensive en Supergiant...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *