De majoor van de National Guard zal topambtenaren betwisten over het besluit om demonstranten in de buurt van het Witte Huis te ontruimen

The day police charged a peaceful protest for Trump's photo-op

De voorbereide getuigenis van DC National Guard Major Adam D. DeMarco, die dinsdag voor een hoorzitting zal verschijnen, daagt het verslag van procureur-generaal William Barr over de verspreiding uit.

“De demonstranten gedroegen zich vreedzaam en oefenden hun rechten op het eerste amendement uit”, verwacht DeMarco, eraan toevoegend dat hij verrast was dat de opruimingsoperatie ruim voor 19.00 uur begon. ET avondklok ingesteld door Washington, DC, burgemeester Muriel Bowser.

Barr verdedigde eerder het gebruik van geweld om de demonstranten op te ruimen en zei dat zijn beslissing om demonstranten te verspreiden, volgde op tekenen dat de menigte “steeds onhandelbaarder werd”. De verwijdering, zei hij, had niets te maken met een foto-opvoering die enkele minuten later door president Donald Trump werd georganiseerd, waarin hij over het Lafayette-plein liep om een ​​bijbel voor de St. John’s Episcopal Church te houden, die schade had opgelopen bij protesten van de de nacht ervoor.

DeMarco’s getuigenis zegt echter dat Barr en andere functionarissen om 18:05 uur op Lafayette Square aankwamen, eraan toevoegend dat de procureur-generaal demonstranten observeerde en “leek te overleggen met parkpolitieagenten”. DeMarco’s getuigenis suggereert dat hij geen deel uitmaakte van die bijeenkomst, maar in plaats daarvan de voorzitter van de Joint Chiefs of Staff, generaal Mark Milley, briefde.

‘Rond 18.20 uur, nadat de procureur-generaal en generaal Milley Lafayette Square hadden verlaten, gaf de parkpolitie de eerste van drie waarschuwingsberichten aan de demonstranten, waarin ze werden opgedragen zich te verspreiden’, zal DeMarco naar verwachting zeggen.

Nadat CNN en andere nieuwsuitzendingen meldden dat Barr had bevolen dat het gebied was vrijgemaakt, Barr vertelde The Associated Press dat hij geen “tactische bevelen” gaf.

‘Dus mijn houding was om het voor elkaar te krijgen, maar ik zei niet:’ Ga het doen ‘,’ zei Barr.

READ  Saints James Winston verlaat de wedstrijd na kniegespen

DeMarco zegt niet op de hoogte te zijn geweest dat Trump de kerk in het ontruimde gebied zou bezoeken.

‘De komst van de president was een complete verrassing, omdat ons niet was verteld dat hij onze sector zou betreden’, zegt DeMarco’s getuigenis.

Topambtenaren van de Trump-administratie hebben beweerd dat het gebruik van geweld gerechtvaardigd was tegen demonstranten die zij als gewelddadig hebben beschreven, ondanks ooggetuigenverslagen die deze karakterisering betwisten.

Trump heeft een brief op Twitter gedeeld waarin de demonstranten “terroristen” werden genoemd, en minister van Binnenlandse Zaken David Bernhardt vertelde Raul Grijalva, president van House Natural Resources, dat demonstranten “de wetshandhaving met projectielen aanvielen terwijl ze dreigden de beveiligde gebieden te bestormen”.

Dit verhaal breekt en wordt bijgewerkt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *