Tom Cotton beschrijft slavernij als een ‘noodzakelijk kwaad’ om te voorkomen dat scholen 1619 Project onderwijzen

Tom Cotton beschrijft slavernij als een ‘noodzakelijk kwaad’ om te voorkomen dat scholen 1619 Project onderwijzen

‘We moeten de geschiedenis van de slavernij bestuderen en de rol en impact ervan op de ontwikkeling van ons land, omdat we anders ons land niet kunnen begrijpen. Zoals de grondleggers zeiden, was het het noodzakelijke kwaad waarop de vakbond was gebouwd, maar de vakbond werd gebouwd op een manier, zoals Lincoln zei, om de slavernij op zijn einde te brengen, ‘vertelde Cotton aan de Arkansas Democraat-Gazette in een artikel dat zondag is verschenen.
Cotton’s opmerkingen voor de krant trokken a snelle reactie op sociale media, wat de senator ertoe aanzette zich van hen te distantiëren in een reeks tweets waarin hij beweerde dat hij de opvattingen van de Amerikaanse grondleggers citeerde, in plaats van die van hemzelf.
Cotton’s opmerkingen kwamen nadat hij wetgeving had ingevoerd die zou voorkomen dat federale fondsen en beurzen voor professionele ontwikkeling zouden worden gegeven aan scholen die het 1619-project onderwijzen, dat vorig jaar werd uitgebracht en sindsdien is ontwikkeld tot leermiddelen en leerplannen voor gebruik door leraren. Het wetsvoorstel lijkt in de Senaat waarschijnlijk niet veel grip te krijgen.

Vorige week noemde Cotton het 1619-project ‘een racistisch verdeeld, revisionistisch verslag van de geschiedenis dat de nobele principes van vrijheid en gelijkheid ontkent waarop onze natie was gegrondvest. Geen enkele cent van de federale financiering zou moeten gaan om jonge Amerikanen met deze links te indoctrineren. vleugel vuilnis. “

Hoewel de grondleggers verdeeld waren over de kwestie van slavernij, hadden sommigen van hen slaven in eigendom en waren anderen ertegen, er lijkt geen record te zijn van een van hen betoogde dat slavernij in de VS een “noodzakelijk kwaad” was.
Toen hem werd gevraagd om te wijzen naar een grondlegger die de uitdrukking “noodzakelijk kwaad” gebruikte om het bestaan ​​van slavernij bij de oprichting van het land te beschrijven, verwees James Arnold, een woordvoerder van Cotton, naar een passage uit een debat van Abraham Lincoln-Stephen Douglas in 1858, maar leverde geen bewijs op van een grondlegger die die bewering deed.

Lincoln was van mening dat de grondleggers de instelling van de slavernij in de VS op weg hebben gezet naar ‘ultieme uitsterving’, een standpunt dat hij vaak in het openbaar uitsprak.

De door Cotton gebruikte uitdrukking is “eigenlijk een soort verkorte manier om de complexe set attitudes van de oprichtende generatie te beschrijven en het is niet echt accuraat”, zei Adam Rothman, een geschiedenisprofessor aan de Georgetown University die les geeft in slavernij in de VS. Rothman voegde eraan toe dat het ‘bizar is om het achteraf te onderschrijven’.
Katoen claimde later Twitter dat hijzelf niet het idee steunde dat slavernij een “noodzakelijk kwaad” was, maar in plaats daarvan de veronderstelde opvattingen van de oprichters citeerde, een verdediging die de Times-schrijver die achter het 1619-project stond, verdedigde snel weer opgeduwd.

‘U zei, citaat:’ Zoals de Founding Fathers zeiden, het was het noodzakelijke kwaad waarop de vakbond was gebouwd. ‘ Dat ‘als’ duidt op een overeenkomst. Als je verder met uitsterven bedoelt dat je de tot slaaf gemaakte bevolking van 500.000 tot 4 miljoen in de burgeroorlog laat groeien, een oorlog om slavernij, dan, oké, “Nikole Hannah-Jones, een stafschrijver for the Times, schreef naar aanleiding van de tweet van Cotton.

READ  Fan bouwt zijn geweldige aanval op Titan-videogame voor pc

Cotton stond bij zijn verdediging tijdens een optreden op Fox News op maandag en herhaalde zijn bewering dat hij zelf de positie niet onderschreef.

“Natuurlijk is slavernij een slechte instelling in al zijn vormen, te allen tijde in het verleden van Amerika, of tegenwoordig overal ter wereld”, zei hij.

Clare Foran en Leah Asmelash van CNN hebben bijgedragen aan dit rapport.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *