De minimale gebruikersinterface van Elden Ring en HUD zijn een verhit debat geworden

Afbeelding van het bevlekte spelerpersonage dat te paard met Kaydens zwaard vecht tegen een roze en paarse zonsondergangachtergrond.

Als je de afgelopen week wat tijd online hebt doorgebracht, heb je waarschijnlijk een aantal intense discussies zien plaatsvinden. elden ring. De gebruikelijke retoriek van toegang en moeilijkheid doordringt nog steeds veel gepraat over het spel, maar het meest recente twistpunt was eigenlijk elden ringgebruikersinterface voor . Zoals je weet, geven de menu’s en items die op het scherm verschijnen je informatie over je gezondheidscombinatie en runennummer.

Souls-likes vroeger, elden ring Het heeft enkele schaarse UI-ontwerpen. De HUD geeft de meest relevante informatie weer, inclusief de staminabalk en uitgeruste items – en dat is alles. De gebruikerservaring is in het begin niet bijzonder intuïtief, vooral gezien het aantal opties dat de game biedt zonder te stoppen om elk bit afzonderlijk op te splitsen. Dingen doen zoals je tas gebruiken of naar de kaart gluren, is ook lastig tijdens het verkennen van de tussenliggende landen of in een gespannen strijd, maar op één lijn met het spelpad van FromSoftware. Dat weerhoudt mensen er echter niet van om te theoretiseren over een meer ‘mainstream’-benadering. elden ring Terwijl.

Lees verder: Je kunt echt stoppen elden ring zonder wijziging

Reddit-gebruiker met de naam gamboozino Een foto geplaatst gemaakt op 5 maart Waarom Ubisoft? elden ring Het lijkt misschien. Je kunt je voorstellen hoe druk het scherm was, met prompts voor “Tarnished Sense” (gelach) en onaangename meldingen over welke baas vervolgens moet worden verslagen. Toegegeven, het ontwerp van Ubisoft lijkt overdreven, maar het beeld wordt getekend in de geest, en het is precies het tegenovergestelde. elden ringuitstraling.

De foto sprong van Reddit naar Twitter en is sindsdien Mifeed, dient als een van de voorlopers van het voortdurende debat over de gebruikersinterface. Sindsdien hebben veel mensen – inclusief blijkbaar – Ontwikkeld door Guerrilla Games, Nixxes Software en Ubisoft– Je vocht met veel hete schoten. Velen hadden er ruzie over elden ringDe gebruikersinterface (en dus de gebruikerservaring) zuigenVooral omdat ze dat doet Slecht gecommuniceerd wat sommige symbolen betekenen Als u niet eerst de apparaatbeschrijvingen leest of Hoe beïnvloeden ze jou? als je speelt. Aharon Ze prezen het kleine UI-ontwerp van FromSoft voor hem eenvoud En de integriteit.

elden ringDe gebruikersinterface is compleet anders, iets wat sommige ontwikkelaars perfect kunnen leren door erover na te denken Het spel was een succes van FromSoft sinds de lancering. Senior UI Engineer bij Blizzard Entertainment genaamd Valentine Powell Herken dit gevoel enorm In een korte Twitter-thread. Powell zei dat functies, zoals opdringerige UI-elementen, niet in elke game hoeven te zitten, alleen omdat ze goed werken in andere. In plaats daarvan, wat? elden ring Het zou – en zou – een leermoment kunnen zijn voor westerse ontwikkelaars.

Bruno Dias, ontwerper en schrijver bij lucht zonder zon Ontwikkelaar Failbetter Games, zei: Kotaku Via Twitter DM’s blijkt uit dat verhitte debat dat sommige mensen niet begrijpen wat FromSoft probeert te doen elden ring.

“Het is heel gemakkelijk om kritiek te leveren” elden ringUI/UX, maar het lijkt me ongepast om het in algemene zin slecht te noemen,” zei Dias. “Het is… nou ja, zeker leefbaar voor de meeste mensen die het spel spelen. En er is zeker een bepaald niveau van niet proberen te begrijpen waarom sommige dingen zijn zoals ze zijn.”

Dias merkte op dat, in tegenstelling tot andere open-wereldspellen, elden ring De kaart wordt niet altijd bijgewerkt om de nieuwste ontwikkelingen weer te geven, hoewel deze wel tools biedt waarmee u deze handmatig kunt markeren.

Lees verder: Bij elden ringZelfs knuffels kunnen gevaarlijk zijn

Toch, paGroeten UI rood elden ringHet is een open wereld verkenningsspel. Met de lagere HUD kun je ongehinderd door thematische markeringen of overbodige pictogrammen over het terrein dwalen. Je kunt gewoon verdwalen zonder de druk te voelen van het voltooien van de taak om deze baas te verslaan. Het is vooral rustgevend en geeft energie, omdat het spel ervan overtuigd is dat je je weg zult vinden door intuïtie, aanwijzingen, observatie of alle drie.

“Ik denk niet dat elke beslissing een enkele is” [FromSoft] Het maakt het geheel opzettelijk en objectief correct, maar daar [are] Weinig dingen erin elden ring Het lijkt de dingen om een ​​bepaalde reden op een bepaalde manier te doen,” zei Dias.

READ  Met de Xbox-fix kunnen spelers de originele Xbox 360 Gamerpic herstellen
Written By
More from Aubrey Mason
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *