De motorrally van Sturgis zal naar verwachting 250.000 mensen trekken

De motorrally van Sturgis zal naar verwachting 250.000 mensen trekken

Een enorme 10-daagse motorrally in South Dakota begint vrijdag en zal naar verwachting 250.000 toeristen trekken, waarbij lokale bedrijven die afhankelijk zijn van het evenement om het hoofd boven water te houden, worden geconfronteerd met burgers die bezorgd zijn over een uitbraak van het coronavirus.

De 80ste editie van de Sturgis Motorcycle Rally in een stad met 7.000 inwoners zou de grootste openbare bijeenkomst in de VS kunnen zijn sinds het begin van de pandemie.

Stadsbeambten in Sturgis hebben maatregelen genomen om de opkomst te beperken, zoals het annuleren van door de stad georganiseerde evenementen en het verminderen van advertenties.

Maar Rod Woodruff, de exploitant van Buffalo Chip, een nabijgelegen camping en concertlocatie die veel van de bezoekers zal huisvesten en vermaken, schat het bezoekersaantal.

“Het is het grootste evenement in de Verenigde Staten dat niet is geannuleerd”, zegt Woodruff.

‘Veel mensen denken dat het groter wordt dan ooit.’

In de afgelopen jaren hebben deelnemers volgens het ministerie van Toerisme ongeveer 800 miljoen dollar uitgegeven aan de rally.

“We geven 355 dagen per jaar geld uit zonder er iets voor terug te verdienen, in de hoop dat er negen dagen lang mensen komen opdagen”, aldus Woodruff. ‘We zijn een negendaags bedrijf.’

Ondanks de toestroom van geld in de kleine stad, was 60 procent van de inwoners van Sturgis dit jaar tegen het houden van het evenement in augustus, volgens een door de stad uitgevoerd onderzoek.

Op een gemeenteraadsvergadering in juni zei inwoner Linda Chaplin dat het een “grote, dwaze fout” was dat Sturgis de bijeenkomst dit jaar organiseerde.

READ  Ik drink erop: Bengals-coach Zack Taylor presenteerde de wedstrijdbal aan de plaatselijke pub

‘De regering van Sturgis moet het meest zorgen voor haar burgers’, vertelde Chaplin aan de wetgevers.

Vanaf woensdag heeft South Dakota 9.168 gevallen van het nieuwe coronavirus en 137 sterfgevallen als gevolg van de ziekte gezien.

Met postdraden

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *