Op de Ram Temple Stand van het Congres, de vernietigende reactie van de Chief Minister van Kerala

Pinarayi Vijayan zei dat hij niet verrast was door de congresstand op de Ram-tempel. (Het dossier)

Thiruvananthapuram:

In reactie op vragen over pro-ramtempelreacties van politieke partijen zei de premier van Kerala, Pinarayi Vijayan, woensdag: “De CPI (M) heeft het al duidelijk gemaakt. Ik hoef dat niet te herhalen. Ons land heeft 19 overschreden lakh gevallen van COVID-19. We moeten nadenken over hoe we dit kunnen verhelpen. Er zijn mensen die door de crisis tot armoede zijn gedwongen … andere dingen kunnen later worden gezien “.

In een nogal vernietigende reactie nam de Chief Minister zijn woorden niet ter harte toen hem werd gevraagd naar congresleider Priyanka Gandhi Vadra of de “steun” van het Congres aan de Ram-tempel in Uttar Pradesh’s Ayodhya.

‘Ik ben niet verbaasd over de verklaring van Priyanka Gandhi. Het zal jullie ook niet allemaal verbazen, denk ik. We weten altijd wat de stand van het Congres was. Wat was de stand van Rajiv Gandhi en Narasimha Rao … Hun reactie is onderdeel van de geschiedenis ‘, zei hij.

“Als het congres een duidelijk concept van secularisme had gehad, zou deze situatie niet zijn gestegen voor India. Soft Hindutva is wat het Congres altijd volgde. Toen Sangh Parivar-activisten de Babri Masjid beschuldigden om het te slopen, die een oogje dichtknijpten en onverschillig gebleven? ‘ Zei meneer Vijayan.

Priyanka Gandhi Vadra van het congres had de baanbrekende ceremonie in Ayodhya gemarkeerd met een tweet die Lord Ram groette.

“Eenvoud, moed, terughoudendheid, opoffering, toewijding, zijn de essentie van de naam Deenbandhu Ram. Ram is bij iedereen, Ram is bij iedereen”, las een Hindi-tweet van mevrouw Gandhi Vadra, die de leiding heeft over de partij in Uttar Pradesh, de staat waar Ayodhya is gevestigd.

READ  Octopath Traveler 2 Devs op Series Goals, PlayStation's eerste Skip-game en meer

“Met de boodschap en genade van Lord Ram en Moeder Sita werd de Bhoomipujan-ceremonie van de tempel van Ram Lalla een gelegenheid voor nationale eenheid, broederschap en culturele congregatie”, las een andere tweet, als herinnering aan de botsing en het bloedvergieten over de kwestie al decenia.

In een reeks tweets verdedigde congresleider Shashi Tharoor, wetgever uit Thiruvananthapuram, de stand van het congres door te zeggen: “Laten we duidelijk zijn: @INCIndia was NOOIT tegen de bouw van een Ram-tempel in Ayodhya, maar tegen de criminele sloop van de BabriMasjid. In 1989 stond Rajiv Gandhiji VHP toe om shilanyas te doen op niet-betwist land in de buurt als een alternatieve locatie “

‘Tegelijkertijd was het NIET Rajiv Gandhi die opdracht gaf tot het openen van de sluizen bij de moskee, maar de districtsrechter van Faizabad die opdracht gaf tot het openen van de sluizen in 1986!’ hij zei.

“Sommige links-liberale intellectuelen beschuldigen @INCIndia ervan BJP-Lite te zijn. Ja, veel leiders verwelkomden de Ram-tempel na het oordeel van de SC. Maar ze spraken GEEN hindoes tegen moslims aan. Ze hielden GEEN haattoespraken tegen de moslimgemeenschap. prees de ideale Ramji. ” De heer Tharoor voegde toe.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *