De Nederlandse Samsung Galaxy S10 krijgt nu update naar One UI 2.5

Vanaf vandaag krijgt de Nederlandse Samsung Galaxy S10, S10 Plus en S10e de update naar One UI 2.5. Het bevat een paar nieuwe functies en de beveiligingspatch van september.

Galaxy S10-update september 2020: One UI 2.5

Dat ging vrij snel: Samsung bracht eind augustus de Galaxy Note 20 met One UI 2.5 uit. Op dezelfde dag kreeg de Galaxy S20-serie ook die versie van de eigen interface van Samsung en begon de upgrade voor de Galaxy S10-serie vorige week. Vandaag rolt de update in Nederland uit.

Op dit moment kunnen de eerste Nederlandse Galaxy S10-gebruikers de forse update OTA downloaden. De update van bijna 1000 MB verschijnt in de vorm van firmwareversie G97 * FXXU8DTH7. Dit bestaat op zijn beurt uit grofweg twee delen: de beveiligingspatch van september en One UI 2.5.

We kunnen niet veel zeggen over de inhoud van de patch van deze maand. Samsung en Google hebben nog steeds geen details over de inhoud van het pakket vrijgegeven. Een UI 2.5 bevat in ieder geval een paar nieuwe gadgets.

Na installatie is het Pro video cameramodus enkele nieuwe opties en videoformaten. Ook de Enkel schot modus uitgebreid met de keuze om vooraf te bepalen hoe lang u video en foto’s wilt opnemen (vijf tot vijftien seconden). De DeXmodus kan draadloos worden gebruikt via Miracast op een compatibele tv.

Het toetsenbord krijgt ook enkele nieuwe opties, zoals de mogelijkheid om direct op YouTube te zoeken. Tik hiervoor op de drie ‘puntjes’ rechtsboven op het toetsenbord. Het is ook gemakkelijk gemaakt om Wi-Fi-gegevens te delen met contacten bij u in de buurt.

beschikbaarheid

Op het moment van schrijven is de update OTA beschikbaar in Nederland en België op de S10 Plus, en via Smart Switch op de S10 en S10e. We verwachten dat het later op de dag beschikbaar zal zijn voor OTA-download op alle drie de modellen. Aan gebrandmerkt Hij zal de komende weken ook toestellen van Vodafone en T-Mobile uitrollen, maar nog niet.

Als je een Galaxy S10 Lite hebt, moet je ook even wachten. Dat apparaat krijgt zijn ‘eigen’ update naar One UI 2.5. In sommige landen rolt het al uit – waarschijnlijk binnenkort ook in ons land.

In ieder geval ontvang je automatisch een notificatie zodra de update voor je gedownload kan worden – of je kunt het zelf checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Heeft u het al? Wat kom je nog meer tegen in termen van wijzigingen, verbeteringen, bugfixes of nieuwe bugs?

(Bedankt aan iedereen die het aan ons heeft gemeld!)

READ  Pop-up wolven tentoonstelling met de opgezette wolf "Roger" in Weert
More from Madison Garrett
EMUI 11-update uitgerold voor Huawei P30- en P30 Pro-telefoons
De Huawei P30 en P30 Pro draaien beide op Android 10 met...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *