De NHL kan meer Canucks-wedstrijden uitstellen vanwege verminderde capaciteit

Daarnaast is Justin Dowling toegevoegd aan de lijst met COVID-protocollen van de NHL.

Eerder deze week maakte de NHL bekend dat negen wedstrijden in Canadese steden worden uitgesteld.

Dit was niet erg verrassend. De NHL heeft dit seizoen tientallen wedstrijden uitgesteld vanwege COVID-19, waaronder deze maand vijf wedstrijden voor de Vancouver Canucks. Wat dit uitstel echter uniek maakte, is dat ze niet te wijten waren aan het feit dat spelers positief testten op COVID-19 en uit hun respectievelijke squadrons waren.

In plaats daarvan zijn deze games alleen uitgesteld omdat de Canadese steden die ze organiseren beperkingen hebben gesteld aan de aanwezigheid van fans.

“Vanwege de huidige aanwezigheidsbeperkingen in bepaalde Canadese steden, zullen nog eens negen wedstrijden worden verplaatst naar data later in het seizoen wanneer deze beperkingen kunnen worden versoepeld of opgeheven,” Lees een verklaring van de NHL.

Volgens Elliot Friedman zou hetzelfde kunnen gebeuren voor de twee Canucks-wedstrijden in januari.

Rogers Arena is momenteel beperkt tot 50% vanwege regionale gezondheidsbeperkingen. Omdat games in december zijn uitgesteld, hebben de Canucks eigenlijk geen games gespeeld met deze verminderde capaciteit.

De volgende twee wedstrijden zijn op 5 januari in Canucks tegen de New York Islanders en op 8 januari tegen de Ottawa Senators. Als die twee wedstrijden worden uitgesteld, zoals Friedman suggereerde, spelen de Canucks pas op 21 januari weer thuis.

Hoewel dit enige tijd geeft om de capaciteitsbeperkingen op te heffen, roept het andere zorgen op. Hoe meer wedstrijden de NHL uitstelt, hoe meer wedstrijden ze later in het seizoen moeten inhalen. Met zoveel games die opnieuw moeten worden gepland omdat spelers positief testen op COVID-19, lijkt het opnieuw plannen van games om andere redenen roekeloos en bestaat het risico dat er niet genoeg ruimte op de kalender overblijft om het volledige 82-gameschema voor elk team te spelen.

READ  ECB bevestigt dat ze een BCCI-brief heeft ontvangen over het hosten van IPL 13; wacht op de reactie van de Indiase regering

Wat duidelijk lijkt, is dat deze beslissingen niet worden genomen uit bezorgdheid voor de gezondheid van de spelers, staf of fans, maar eerder om financiële redenen.

Vorig seizoen bleek dat teams in lege arena’s kunnen spelen, ook al zijn ze verre van ideaal. De NHL is echter een portaalgestuurde competitie – de kaartverkoop vertegenwoordigt een veel groter deel van de NHL-inkomsten dan andere grote sportcompetities in Noord-Amerika.

Dit betekent dat teams een hekel hebben aan het weggeven van die inkomsten. Lege arena’s waren vorig seizoen zelfs nodig om überhaupt een seizoen te spelen – als teams lege arena’s of zelfs arena’s met halve capaciteit kunnen vermijden, zullen ze dat koste wat kost doen.

Ondertussen blijven spelers in de hele competitie positief testen op COVID-19 en geven ze dit door van team naar team.

Dowling nieuwste Canuck-protocol in COVID

De Canucks hebben tijdens hun huidige roadtrip al twee spelers en één staflid positief getest op COVID-19. Brock Bowser en Philippe Di Giuseppe testten positief in Anaheim Ik ging in quarantaine.

Nu zullen deze twee worden toegevoegd aan het COVID-protocol van de NHL door Justin Dowling, die donderdag positief testte voor de Canucks-wedstrijd tegen de Los Angeles Kings.

Dowling moet in de VS minimaal vijf dagen in quarantaine worden geplaatst, waarna hij kan worden getest om uit de quarantaine te komen als hij geen symptomen vertoont. Dat betekent dat het waarschijnlijk beschikbaar zal zijn voor de volgende thuiswedstrijd van de Canucks op 5 januari, als die wedstrijd wordt gespeeld zoals gepland.

READ  'Gênant': Euro 2022 bekritiseerd voor wedstrijden in de academie van Manchester City | Euro 2022 Dames

More from Madison Garrett
Apple brengt volgende week iOS 14.5 uit, en dit zijn de nieuwe functies
Een update van het Apple-besturingssysteem betekent meestal een of twee nieuwe functies,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *