De nieuwe app moet toeristen langer in de buurt houden – Zwartsluis

Foto: Gijs Versteeg

Nationaal Park Weerribben-Wieden lanceert een nieuwe app en belevingsmagazine. De app neemt bezoekers met de hand en toont alle adressen. Het tijdschrift New Experience laat ook zien wat er in en rond het nationale park te ontdekken en te beleven is.

Zowel de app als het belevingsmagazine moeten bezoekers verleiden om langer in het gebied te blijven en zorgen voor meer bezoekers in het voor- en najaar. De app is vanaf 19 mei te downloaden in verschillende app stores. Belevingsmagazine is vanaf eind mei in heel Steenwijkerland verkrijgbaar.

interactieve app

Waar kan ik een fluisterboot huren? Wat is het leuke terras in de buurt? Is er een festival of tentoonstelling? De nieuwe toeristenapp Nationaal Park Weerribben-Wieden geeft antwoord op deze vragen. De app neemt bezoekers met de hand en toont alle adressen. De gebruiker kan zoeken op plaats en onderwerp. Zoals actief zijn, koken, natuur of winkelen. Of kijk op kaarten wat er in de omgeving te doen is. Zo zijn bijvoorbeeld wandel-, fiets- en vaarroutes allemaal inbegrepen. Ook vertelt de app het verhaal van de geschiedenis van Weerribben-Wieden, de vestingstad Steenwijk, Giethoorn en de waterdorpen en handelssteden die aan de Zuiderzee lagen. De app is vanaf 19 mei te downloaden in verschillende app stores.

Beleef magazine vol magische verhalen

Het tijdschrift New Experience laat ook zien wat er in en rond het nationale park te ontdekken en te beleven is. Aan de hand van 4 thema’s (Nationaal Park, Giethoorn, Waterdorpen, Vestingstad Steenwijk, Zuiderzee en Handelssteden) worden bijzondere verhalen verteld. Meestal door bewoners en zakenmensen uit hetzelfde gebied. Natuurlijk ook interesse in de unieke natuur, activiteiten, wegen, rietsnijders, wandelingen, gondeltochten en de hoge grond gevormd in de ijstijd. Belevingsmagazine is vanaf eind mei in heel Steenwijkerland verkrijgbaar.

READ  LEVEN. 'De corona-app werkt alleen als er genoeg mensen gebruik van maken ...

Geplaatst door Robert Jansema

More from Madison Garrett
Bugfixes voor iPhone en iPad
iOS 14.7 is onlangs beschikbaar gekomen, waarbij Apple enkele nuttige verbeteringen heeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *