De nieuwe “Designed for Xbox”-monitoren bevatten betere ondersteuning voor Xbox Series X.

Microsoft breidt zijn Designed for Xbox-programma uit naar schermen en monitoren. Sommige gaming-monitoren zullen nu een nieuwe “Gaming Features for Xbox”-badge bevatten die aangeeft dat ze de nieuwste en beste HDMI 2.1-technologie ondersteunen, met variabele verversingsfrequenties, HDR en 4K bij 120Hz, allemaal ondersteund voor Xbox Series X/S-consoles.

Ten minste drie HDMI 2.1-schermen zullen deze nieuwe badge ontvangen, waaronder: Nieuwe Philips Momentum 55″ monitor. Momentum ondersteunt 4K-resolutie bij 120 Hz met AMD FreeSync Premium Pro, aangepaste Xbox-beeldmodus en ondersteuning voor DisplayHDR 1000. Microsoft zegt dat het met Philips heeft samengewerkt om het scherm voor de Xbox Series X/S te valideren, en het zal deze zomer wereldwijd worden gelanceerd voor $ 1.599,99 .

De 55-inch Philips Momentum is een van de eerste monitoren met de nieuwe Xbox-badge van Microsoft.

Asus heeft een 43 inch scherm Het bevat 4K-ondersteuning bij 120 Hz, AMD FreeSync Premium Pro en DisplayHDR 1000. Een speciale Xbox-editie, die ook de Xbox-modus bevat – met aangepaste kleur-, contrast- en tintinstellingen – zal in oktober beschikbaar zijn voor $ 1.399.

Het laatste scherm in het trio dat is ontworpen voor Xbox-monitoren is de 28-inch Acer Xbox Edition-gamingmonitor. Het ondersteunt ook 4K bij 120 Hz, met een lage responstijd van 1 ms, alleen DisplayHDR 400-ondersteuning en AMD FreeSync Premium Pro. Het bevat zelfs een ingebouwde KVM-switch waarmee u snel kunt schakelen tussen meerdere computers met één toetsenbord, muis en monitor. Acer lanceert dit najaar de XV282K KV Xbox-gamingmonitor voor $ 949,99.

Acer’s nieuwe 28-inch monitor is ontworpen voor Xbox.

Deze nieuwe monitoren zijn zeker niet goedkoop, maar we hebben nog geen HDMI 2.1-monitoren koopje gezien. Microsoft zegt dat dit nog maar het begin is van zijn Xbox-badge voor monitoren, en het bedrijf zegt dat er in de toekomst meer monitoren zullen deelnemen aan het door Xbox gebouwde programma.

READ  27 seconden aan gameplay-opnames van Elden Ring gelekt
More from Madison Garrett
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *