De nieuwe “Designed for Xbox”-monitoren bevatten betere ondersteuning voor Xbox Series X.

Microsoft breidt zijn Designed for Xbox-programma uit naar schermen en monitoren. Sommige gaming-monitoren zullen nu een nieuwe “Gaming Features for Xbox”-badge bevatten die aangeeft dat ze de nieuwste en beste HDMI 2.1-technologie ondersteunen, met variabele verversingsfrequenties, HDR en 4K bij 120Hz, allemaal ondersteund voor Xbox Series X/S-consoles.

Ten minste drie HDMI 2.1-schermen zullen deze nieuwe badge ontvangen, waaronder: Nieuwe Philips Momentum 55″ monitor. Momentum ondersteunt 4K-resolutie bij 120 Hz met AMD FreeSync Premium Pro, aangepaste Xbox-beeldmodus en ondersteuning voor DisplayHDR 1000. Microsoft zegt dat het met Philips heeft samengewerkt om het scherm voor de Xbox Series X/S te valideren, en het zal deze zomer wereldwijd worden gelanceerd voor $ 1.599,99 .

De 55-inch Philips Momentum is een van de eerste monitoren met de nieuwe Xbox-badge van Microsoft.

Asus heeft een 43 inch scherm Het bevat 4K-ondersteuning bij 120 Hz, AMD FreeSync Premium Pro en DisplayHDR 1000. Een speciale Xbox-editie, die ook de Xbox-modus bevat – met aangepaste kleur-, contrast- en tintinstellingen – zal in oktober beschikbaar zijn voor $ 1.399.

Het laatste scherm in het trio dat is ontworpen voor Xbox-monitoren is de 28-inch Acer Xbox Edition-gamingmonitor. Het ondersteunt ook 4K bij 120 Hz, met een lage responstijd van 1 ms, alleen DisplayHDR 400-ondersteuning en AMD FreeSync Premium Pro. Het bevat zelfs een ingebouwde KVM-switch waarmee u snel kunt schakelen tussen meerdere computers met één toetsenbord, muis en monitor. Acer lanceert dit najaar de XV282K KV Xbox-gamingmonitor voor $ 949,99.

Acer’s nieuwe 28-inch monitor is ontworpen voor Xbox.

Deze nieuwe monitoren zijn zeker niet goedkoop, maar we hebben nog geen HDMI 2.1-monitoren koopje gezien. Microsoft zegt dat dit nog maar het begin is van zijn Xbox-badge voor monitoren, en het bedrijf zegt dat er in de toekomst meer monitoren zullen deelnemen aan het door Xbox gebouwde programma.

READ  Team USA behaalde hun eerste overwinning in de tentoonstelling
More from Madison Garrett

Niets houdt Insomniac tegen, maakte Sunset Overdrive 2 voor PlayStation

Marcus Smith, Creative Director van Insomniac, zegt dat “niets de studio echt...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *