De nieuwe releasedatum van Dead Space is vastgesteld op januari 2023 op Xbox Series X | S, pc en PS5

Bron: Electronic Arts

Wat je moet weten

  • Motive Studios, een van de verschillende ontwikkelteams van Electronic Arts, werkt momenteel aan een remake van de originele Dead Space-game.
  • Motive Studios deelt regelmatig updates over game-ontwikkeling en biedt vroege fragmenten en diepgaande inzichten in hoe de assets worden gebouwd.
  • De laatste update van de game richt zich op de technische richting van de game.
  • De nieuwe versie van Dead Space staat gepland voor 27 januari 2023.

Motive Studios deelde opnieuw een update over de voortgang van de Dead Space-remake en bevestigde dat de game nu een releasedatum heeft van 27 januari 2023.

Terwijl de vorige update gericht was op het verbeteren van het geluidsontwerp van Dead Space Remake, ging deze update helemaal over technische richting en proces. Artistiek directeur Mike Yazejian sprak over de visuele pijlers van de art direction in de Dead Space-editie. De drie pijlers zijn horror, immersie en een wereld om in te leven. Om aan deze pijlers vast te houden, gebruiken ontwikkelaars de originele assets van de game als basis voor elke nieuwe asset, waarbij ze ervoor zorgen dat de artistieke richting wordt verbeterd terwijl ze trouw blijven aan het oorspronkelijke ontwerp.

Als onderdeel hiervan voegen de ontwikkelaars ook nieuwe details toe waar het zinvol is, roest waar water kan druppelen of andere details zolang ze compatibel blijven met de bovengenoemde substraten. Je kunt het voor en na van dit technische proces zien in de onderstaande video:

Motive Studios is ook geïnteresseerd in de lichteffecten van de game. Dead Space heeft veel donkere gebieden, dus als de explosie te helder of niet helder genoeg is, zal het effect niet goed verschuiven. Als gevolg hiervan wil het team bursts van HDR leveren om ervoor te zorgen dat de helderheidsniveaus precies goed zijn.

READ  Wat te verwachten • Eurogamer.net

De ontwikkelaars lieten ook zien hoe het technische team de ontwerpen van Isaac Clarke en Necromorphs bijwerkt en technische details toevoegt die op oudere apparaten niet mogelijk waren.

Ten slotte gaf Motive Studios ook inzicht in het verlichtingsproces voor zijn remake. Verschillende soorten lichten die in verschillende omgevingen worden gebruikt, voegen de algehele sfeer toe of verwijderen deze, en het verschil zorgt ervoor dat de verlichting wordt gebruikt, zodat dingen zichtbaar zijn, maar niet te kleurrijk.

De ontwikkeling gaat in een gestaag tempo door, waarbij de studio opmerkt dat het team twee weken geleden de eerste volledige gameplay-ervaring van de game kon voltooien. De ontwikkelaars zijn van plan om de volledige gameplay in oktober 2022, rond Halloween, te presenteren. De game komt naar Xbox Series X, Xbox Series S, pc en PS5.

Written By
More from Vanessa Hale
Win een Nacon Pro Compact Console voor Xbox
Delen betekent zorgen! De laatste van de kerst- en nieuwjaarswedstrijden. De andere...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *