De nieuwste concepttelefoon van OnePlus is een 8T die van kleur verandert en beweging volgt

OnePlus heeft een nieuw concepttelefoon om te pronken, wat de manier is om technologie te plagen die misschien misschien wel een van de toekomstige telefoons van het bedrijf wordt. De OnePlus 8T Concept is een vergelijkbare telefoon als de OnePlus 8T dat een paar maanden geleden werd uitgebracht, maar het heeft een vrij uniek ontwerp aan de achterkant dat van kleur verandert naast een bewegingsvolgradarmodule.

Volgens OnePlus wordt dit kleurveranderende effect bereikt met een film die metaaloxide bevat, dat zich onder de glazen achterkant van de telefoon bevindt en van kleur verandert naarmate er verschillende voltages op worden toegepast. In de meest eenvoudige vorm kan het van kleur veranderen om te pronken met de meldingen van de telefoon, zoals een inkomend telefoongesprek, net als het meldingslampje dat het in het verleden op zijn telefoons heeft geplaatst. Maar waar het echt interessant wordt, is wanneer het wordt gecombineerd met de radarmodule aan de achterkant van de concepttelefoon.

OnePlus laat zien hoe het ontwerp aan de achterkant van de telefoon van kleur kan veranderen.
Afbeelding: OnePlus

Deze module, die is ingebouwd in de camerabobbel aan de achterkant van de telefoon, gebruikt millimetergolfradar om elektromagnetische golven van de omgeving te weerkaatsen en laat de telefoon “objecten waarnemen, afbeelden, lokaliseren en volgen”. Hoewel OnePlus zegt dat deze mmWave-technologie “is geleend van 5G”, voegt het eraan toe dat de radarmodule los staat van elke mmWave-communicatiemodule in de telefoon.

Functioneel klinkt het vergelijkbaar met de Pixel 4Motion Sense-technologie met radar, waarmee u met uw hand boven de telefoon kunt vegen om muzieknummers over te slaan of alarmen uit te zetten. Het kan ook uw aanwezigheid detecteren om u de tijd en eventuele meldingen te laten zien. De functionaliteit was interessant, maar Google heeft deze niet opgenomen in volgende telefoons.

Deze concepttelefoon kan deze bewegingstracker ook gebruiken om eenvoudige dingen te doen, zoals een telefoontje beantwoorden met een gebaar, of meer geavanceerde functionaliteit bieden, zoals het waarnemen van de ademhaling van een gebruiker. Dit kan worden gecombineerd met zijn van kleur veranderende achterkant om een ​​aantal interessante gebruiksscenario’s te bieden. De achterkant kan bijvoorbeeld van kleur veranderen om een ​​inkomende oproep aan te geven, en vervolgens kunt u deze met een gebaar accepteren of weigeren, zonder dat u de telefoon zelf hoeft aan te raken. Of de radar kan je ademhaling waarnemen en vervolgens de kleur van de achterkant in de tijd ermee veranderen, “waardoor de telefoon in feite een biofeedback-apparaat wordt”, zegt OnePlus.

Het is een ambitieuze verzameling functies, maar er is geen garantie dat we ze ooit op een consumentenapparaat zullen zien. Immers, iets minder dan een jaar geleden toonde OnePlus de OnePlus Concept One, een interessant apparaat dat elektrochroom glas gebruikte om de camera’s aan de achterzijde te laten verdwijnen (en dat ook fungeerde als een vrij nette kleine ND-filter). De technologie moet echter nog verschijnen in een van de vlaggenschiptelefoons van het bedrijf.

Net als bij de Concept One ervoor, zegt OnePlus dat het geen plannen heeft om het OnePlus 8T Concept commercieel te verkopen, dus het kan het beste worden gezien als een kleine showcase van waar het bedrijf aan werkt. Maar met een beetje geluk kan de technologie ooit alsnog naar een van zijn echte smartphones komen.

READ  Zoom, Webex, GoToMeeting, BlueJeans komen naar Facebook Portal
Written By
More from Lesley Curry

Google test geheugen, upgrade assistent om “alles op te slaan en te vinden”

Google werkt naar verluidt aan een nieuwe assistent-functie genaamd Memory, een combinatie...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *