De omzet in dollars van Xbox-consoles stijgt enorm in de VS

Terwijl de consumentenbestedingen aan videogames tussen januari en maart van dit jaar met 8% daalden in vergelijking met 2021, zagen Xbox-consoles een enorme sprong in de dollarverkoop in de VS vergeleken met dezelfde tijd vorig jaar.

De gegevens zijn afkomstig uit het Consumer Spending Report van de NPD Group voor het eerste kwartaal van 2022, waaruit blijkt dat zelfs met een daling van de hardware-uitgaven met 15% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021, Xbox-consoles in termen van totale omzet in dollars een enorme stijging van 92% zagen. . Het rapport geeft geen specifieke reden voor de enorme sprong in Xbox-verkopen in dollars, hoewel de beschikbaarheid van de verbeterde console voor zowel de goedkopere Xbox Series X als Xbox Series S – plus minder problemen met de toeleveringsketen – zeker een factor zou kunnen zijn . Ondertussen was de Nintendo Switch de best verkochte console in dezelfde periode in termen van verkochte eenheden.

De uitgaven aan games in de VS bedroegen in het eerste kwartaal van 2022 in totaal $ 13,9 miljard, maar de mobiele ruimte zag de grootste daling in de uitgaven vergeleken met dezelfde periode vorig jaar met een daling van 10%. Hoewel de uitgaven aan mobiele apparaten zijn afgenomen, merkt de NPD op dat veel van de meest populaire games op het platform hun aantal spelers bleven vergroten in vergelijking met vorig jaar en in 2019.

Als onderdeel hiervan zei Randy Nelson, hoofd van Mobile Insights bij Sensor Tower: “Gamers zijn duidelijk nog steeds bezig met hun favoriete mobiele games, maar ze hebben een breder scala aan alternatieve entertainmentopties tot hun beschikking dan vorig jaar, aangezien het leven in de VS werd natuurlijk.” Uit het NPD-rapport.

READ  Lego Star Wars Skywalker Saga Tops Switch-, PS4- en Xbox-hitlijsten

De beste games van Q1 2022 in termen van uitgaven omvatten veel van de gebruikelijke verdachten, zoals Fortnite, Minecraft, Pokemon Go, Roblox, Call of Duty: Vanguard and Warzone, NBA 2K22, Madden NFL 22, Candy Crush Saga en Candy Crush Soda Saga en Grand Theft Auto V. Andere titels die het kwartaal leidden zijn Elden Ring, Horizon: Forbidden West, Pokemon Legends: Arceus, Mario Kart 8 Deluxe, Mario Party Superstars, Coin Master, De Sims 4 en WWE 2K22.

De NPD merkt ook op dat hoewel de totale uitgaven voor het kwartaal met $ 1,2 miljard daalden, deze nog steeds boven het pre-pandemische niveau lagen. Andere factoren voor lagere bestedingen zijn onder meer aanbodbeperkingen voor nieuwe apparaten, een gebrek aan extra inkomsten in de vorm van stimuleringsmaatregelen in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021 en een “terugkeer van proefuitgaven die vorig jaar laag waren”.

Het is onwaarschijnlijk dat de verkoopcijfers in 2022 die van 2021 zullen overtreffen, wat in veel opzichten een recordjaar was. Het geld dat werd uitgegeven aan videogames bereikte vorig jaar een nieuw record, toen de uitgaven in totaal $ 60,4 miljard bedroegen. Dat was een stijging ten opzichte van een reeds record van $ 56,9 miljard in 2020, een stijging van 27% ten opzichte van de totale verkoop vóór de pandemie in 2019.

Written By
More from Vanessa Hale
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *