De ontwikkelaars van Valheim lieten zich inspireren door de graphics van Zelda: Breath of the Wild en PS1

Een van de meest opvallende kenmerken van Valheim zijn de grafische afbeeldingen. De PlayStation-achtige visuals zijn misschien verfrisser dan je gewend bent, maar ze wekken een gevoel van warmte op. We halen zelden de oceaan over zonder te stoppen om een ​​foto te maken van de Valheim-hemel waar roze en blauwe tinten botsen terwijl onze boot op en neer zwaait terwijl we proberen ons op dingen te concentreren.

Toen we de gelegenheid hadden om met Richard Svenson, CEO van Iron Gate, over de game te praten, moesten we natuurlijk vragen waarom het team de esthetische trend van Valheim volgde en wat zij denken dat het toevoegt aan Viking.

Playstation-graphics zijn terug! Svenson vertelt het ons. “ Dit is een visuele stijl waar we absoluut dol op zijn hier bij Iron Gate, maar afgezien daarvan maakt het het ook gemakkelijker voor mensen om te spelen die niet over de nieuwste hardware beschikken, en de transformatie in het creëren van activa gaat ook een stuk sneller ( dan wanneer we ervoor hadden gekozen om afbeeldingen van echt hoge kwaliteit te gebruiken). De patronen van de wereld met weinig detail zijn echter tot op zekere hoogte ontstaan ​​door een groot aantal omgevingsinvloeden en nabewerking. “

Svensson vertelt ons ook dat het team voor inspiratie naar één-op-één-avonturengames kijkt. Omdat de overlevingsgames voor meerdere spelers tegenwoordig zo goed worden bestreden, vroegen we of er een bewuste poging was om ons te onderscheiden van PvP-gerichte survivalgames, zoals Rust.

“Ja, we wilden vanaf het begin PvE maken”, zegt hij. “Dat is het echt – Zelda: Breath of the Wild en deze avonturen voor één speler hebben ons meer geïnspireerd dan PvP-games.”

We spraken ook met Svensson over de poorten van Valheim. Het is geweldig om tijd te besparen, maar je kunt er gewoon niet doorheen. Het is een ontwerpbeslissing die je dwingt de elementen van het overleven van games te omarmen, en verliezen kan een sterke stimulans zijn om beter te worden, maar dit is niet voor iedereen weggelegd. Svensson kan niet zeggen of dat binnenkort zal veranderen, ook al luistert het team naar opmerkingen van de gemeenschap.

READ  Halo Infinite wordt officieel gelanceerd in de herfst van 2021

Over kostbaar materiaal gesproken, Svensson vroeg ons ook wat volgens hem het beste metalalbum is om naar te luisteren terwijl Valheim speelt – als je de trailer hebt gezien, zul je het begrijpen.

Meer! De beste onafhankelijke games op pc

Hij vertelde ons: “Het is duidelijk dat alles is geschreven door Amon Amarth.” “Dit is muziek voor game-ontwikkeling.”

Als je op zoek bent naar wat hulp bij andere Viking-mineralen, dan zullen de bronzen en ijzeren gidsen van Valheim je rangschikken, hoewel het waarschijnlijk niet helemaal lijkt op het goede album van Amon Amarth.

Written By
More from Max Mcgee

Nieuwe studie beweert dat Xbox-gamers giftiger zijn dan PlayStation-spelers

Een nieuw studie beweert dat Xbox-gamers waarschijnlijk giftiger zijn dan PlayStation-gamers. Zoals...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *