De open-source smart home-standaard van Amazon, Apple en Google ligt op schema voor de lancering in 2021

Project Connected Home over IP – de ambitieuze poging om Amazon, Apple, Google en de Zigbee Alliance samen te brengen met een uniform, open-source smart home-platform – is zojuist heeft zijn laatste update geplaatst aan het project. De groep heeft aangekondigd (in de eerste grote update sinds de onthulling van de standaard) dat het werk aan het project nog gaande is, en het mikt op een release in 2021, samen met het eerste duidelijke idee van de apparaten waarmee de standaard wil werken.

Het project ligt nog steeds op schema om tegen het einde van het jaar een ‘conceptspecificatie’ voor de nieuwe standaard te leveren, met een volledige lancering voor 2021, volgens de blogpost gedeeld door de Zigbee Alliance (een groep waartoe Ikea, Samsung SmartThings en Signify / Philips Hue als bestuursleden).

Bovendien maakt de aankondiging duidelijk met welke soorten smart home-apparaten het Project Connected Home over IP wil werken. Als het aantal bedrijven dat wordt samengebracht niet ambitieus genoeg was, is de lijst met apparaatcategorieën lang: “verlichting en elektriciteit (bijv. Gloeilampen, armaturen, regelaars, stekkers, stopcontacten), HVAC-regelingen (bijv. Thermostaten, AC-units), toegangscontrole (bijv. Deursloten, garagedeuren), veiligheid en beveiliging (bijv. Sensoren, detectoren, beveiligingssystemen), raambekleding / zonwering, tv’s, toegangspunten, bruggen en meer. ” Kortom, dat is bijna elk type groot smart home-apparaat. De groep onderzoekt ook al de integratie van “aanvullende consumentenelektronicaproducten”.

Project Connected Home over IP was aangekondigd in december 2019 als een uniforme standaard die het voor apparaatfabrikanten gemakkelijker zou maken om slimme hardware voor thuis te maken. Het doel is dat toekomstige apparaten gemakkelijk ondersteuning kunnen toevoegen voor alle drie de belangrijkste stemassistenten – Alexa van Amazon, Siri van Apple en de Assistent van Google – in één keer. Dat maakt het op zijn beurt gemakkelijker om smarthome-apparaten in te stellen en te configureren met het systeem naar keuze.

READ  255 restaurants en 37 Michelinsterren: maak kennis met een Amerikaan die een jaar op weg was door Singapore
Written By
More from Aubrey Mason
Premier Modi zegt zelfredzaam India nu mantra voor 130 crore-indianen
Premier Modi houdt zijn zevende opeenvolgende toespraak op Onafhankelijkheidsdag vanuit het iconische...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *