Sierteeltcampagne ‘Vul de afstand met schoonheid’ van start

De grote consumentencampagne ‘Vul de afstand met schoonheid’ die eerder door de sierteeltsector werd aangekondigd, is deze week gestart in drie landen tegelijk: Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De lancering vindt plaats op 21 september in Duitsland.

In de betrokken landen worden ansichtkaarten, vloerstickers, speciaal boeketlint en mediaverklaringen verspreid, in samenwerking met partners als VBW, Waterdrinker, Landgard en Fleurop posters.

In Nederland wordt een coronavaste PR-campagne uitgerold voor consumenten, influencers en journalisten. Dit zal naar verwachting veel aandacht krijgen in de pers en op social media, zegt Simone Dussine, Country Manager Nederland bij Bloemenbureau Holland.

Boost verkoopkanalen

“Op deze manier geeft Bloemenbureau Holland deze verkoopgerichte campagne een extra boost, door zichtbaarheid in de afzetkanalen”, zegt Dussine.


We roepen mensen op om de leegte tussen ons te zien als een ruimte waar mooie dingen kunnen bloeien

Simone Dussine, Countrymanager Nederland bij Bloemenbureau Holland

In Nederland wordt samen met de VBW een winactie georganiseerd. Bloemisten geven ansichtkaarten weg met alle foto’s van de campagne. Hierin zit een wincode, waarmee de consument kans maakt op een boeket of plant ter waarde van 30 euro.

In Duitsland organiseert Fleurop een soortgelijke winactie. Campagnemateriaal is ook beschikbaar om te downloaden in het Deens, Italiaans, Pools, Russisch, Spaans en Zweeds, zei Dussine.

Beschouwd als een nadeel

Totdat er een covid 19-vaccin is ontwikkeld, moeten inwoners van EU-landen zich blijven houden aan de normen voor sociale afstand. “Maar in plaats van ons te laten verdelen, moedigen we mensen aan om deze afstand met schoonheid te vullen.” Dit is de basis van Bloemenbureau Holland voor de nieuwe internationale bloemen- en plantencampagne, ontwikkeld in samenwerking met de sector.

READ  Korte zorg Nieuws Home Monitor Crohn's. Voorkom vallen van online escape room en meer.

De promotie wordt onder meer gepromoot via consumentenmerken Mooiwatbloemendoen.nl in Mooiwatplantendoen.nl.

De campagne wil de verplichte corona-afstand onder de aandacht brengen als iets dat mensen daadwerkelijk dichter bij elkaar kan brengen, legt Dussine uit. ‘We roepen mensen op om de leegte tussen ons te zien als een ruimte waar mooie dingen kunnen bloeien.’

Schoonheid in vele talen

Bloemenbureau Holland wil consumenten stimuleren om de emotionele leegte tussen dierbaren te vullen met schoonheid, door planten en bloemen te geven. En dus om elkaar te inspireren om in deze tijd de wereld een stukje mooier te maken, legt Dussine uit.

Het thema van de campagne is ‘Vul de afstand met schoonheid’. In het Nederlands is de campagnelijn ‘Vul de afstand met schoonheid’, met de hashtags VulDeAfstand en FillTheDistanceWithBeauty voor social media.

Er zijn veel races bij betrokken

Het campagnemateriaal, zoals posters, afbeeldingen en video-animaties, is dat ook downloaden te gebruiken in uw eigen social media en verkoopkanalen. Veel verschillende bloemen, kamerplanten en buitenplanten spelen de hoofdrol in de uitingen.

‘Door de downloadbare bronnen in te zetten in combinatie met #VulDeAfstand en #FillTheDistanceWithBeauty, worden zoveel mogelijk mensen gestimuleerd om de fysieke en emotionele afstand te vullen met de schoonheid van bloemen en planten’, hoopt de sierteeltsector.

More from Madison Garrett

Engelse versies beschikbaar van Nederlandse praktijkrichtlijnen voor (maatwerk) software

Twee Nederlandse praktijkrichtlijnen (NPR) zijn in het Engels vertaald. Dit zijn NPR...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *