De organisatie Montmartre Sellingen komt met een alternatief voor het afgelaste festival: fietspaden en wandelingen langs de kunstwerken en attracties

Zoals bekend heeft de raad van bestuur van het Montmartre Sellingen Painting Festival al in april besloten dat de dertigste editie van het evenement op de tweede zaterdag van juli niet zou plaatsvinden. Voor kunstliefhebbers is een alternatief bedacht: een fiets- en wandelroute langs een aantal kunstwerken en bezienswaardigheden in en rond Saling.

Er is destijds besloten om een ​​grens te trekken omdat er in de ogen van de raad nog te veel twijfels waren rondom het coronavirus om het festival op en rond de klif en aan de voet van de eeuwenoude kerk. Er was twijfel of er in juli voldoende mensen zouden zijn ingeënt. Tijdens Montmartre Celgene stellen zo’n 100 kunstenaars hun werk tentoon aan meer dan 5.000 bezoekers.

De opening wordt verricht door bondskanselier Jenny Luth

Om kunstliefhebbers (en kunstenaars) tegemoet te komen is een alternatief bedacht in de vorm van een fietsroute van circa 22 kilometer lang en een wandelpad van circa 10 kilometer. De opening is door wethouder Jenny Luth, waarna op zaterdag 10 juli vrijwilligers uit Montmartre samen over het fietspad fietsen.

Tracks zijn de dag na opening voor iedereen te downloaden

De dag na opening zijn de routes voor iedereen te downloaden op de website van Montmartre ( www.schildersfestival.nl ). Flyers zijn ook te vinden op campings, horecagelegenheden en toeristische punten in Saling en omgeving. Fietsers en voetgangers die een online route willen volgen – mede mogelijk gemaakt door Stichting Gebroeders Hesse Fonds – kunnen na zaterdag 10 juli terecht op www.route.nl of in de route.nl applicatie. Het fietspadnummer is 2508886 en het wandelpadpad is 2546958.

Je kunt deze onderwerpen volgen

READ  Samsung Galaxy S20 update vanaf mei in Nederland: nieuwe cameramodus
More from Madison Garrett

‘Ratchet and Clank’-serie heeft dringend een nieuwe collectie nodig مجموعة

Met de kracht van de PS5 is het niet verwonderlijk dat er...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *