De partner van Sonic Co-Creator is naar verluidt opnieuw gearresteerd wegens handel met voorkennis met betrekking tot een Final Fantasy-game

Yuji Naka, mede-maker van Sonic the Hedgehog, is naar verluidt opnieuw gearresteerd op verdenking van handel met voorkennis in een Final Fantasy-game.

Dat meldt het Japanse persbureau Asahi Shimbun Vertaald door Bloomberg-verslaggever Takashi Mochizuki op Twitter (hieronder), lijkt het erop dat het openbaar ministerie van Tokyo Naka opnieuw heeft gearresteerd, samen met andere voormalige Square Enix-medewerkers.

Naka en zijn voormalige collega’s zouden aandelen hebben gekocht in Final Fantasy 7: The First Soldier-ontwikkelaar Ateam Entertainment Inc. Nadat hij ontdekte dat de studio aan een Square Enix-game werkte, maar voordat deze informatie werd vrijgegeven.

Handel met voorkennis is het kopen en verkopen van aandelen met vertrouwelijke of niet-openbare informatie, meestal met de bedoeling geld te verdienen, en is illegaal in Japan.

Naka werd minder dan drie weken geleden gearresteerd op verdenking van handel met voorkennis met de mobiele game Dragon Quest Tact. Hij kocht naar verluidt 10.000 aandelen in ontwikkelaar Aiming ter waarde van ongeveer $ 20.000 voordat hij zijn samenwerking met Square Enix aankondigde.

Naka is misschien wel het meest bekend vanwege het creĆ«ren van Sonic the Hedgehog en het leiden van Sega’s Sonic Team, maar is ook een belangrijke programmeur geweest voor andere games, waaronder Nights in Dreams, Phantasy Star Online en meer. Hij sloot zich uiteindelijk aan bij Square Enix, maar vertrok in juni 2021, kort na de release van zijn nieuwste game, Balan Wonderland.

READ  De reden voor de laatste wijziging wordt onthuld voor ontwikkeling

Ryan Dinsdale is freelance journalist voor IGN en UK News Editor. Hij zal de hele dag over The Witcher praten.

Written By
More from Aubrey Mason
De regering van Rajasthan annuleert UG-, PG-examens in alle staatsuniversiteiten
Rajasthan CM kondigt annulering van Ug, PG-examens aan alle universiteiten aan (representatieve...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *