De Pikmin Bloom van deze week is te downloaden in de App en Play Store (iOS/Android)

Vandaag hebben Niantic en Nintendo hun nieuwe augmented reality-game Pikmin Bloom uitgebracht voor iOS in een Android. Het spel is vergelijkbaar met Pokémon en dat betekent veel wandelen. Het belangrijkste doel van Pikmin Bloom is om de wereld mooier te maken door een spoor van bloemblaadjes achter te laten.

Bikmin Bloom

Je hebt een beperkt aantal bloembladen, die je kunt aanvullen door Pikmin te sturen om het fruit te zoeken en te herstellen. Je kunt deze vrucht vervolgens als nectar aan Pikmin voeren, waardoor er nieuwe bloembladen uit groeien die ze kunnen verzamelen. Spelers kunnen tijdens het wandelen foto’s maken en deze opslaan in hun Lifelog, dat dient als een dagboek met onder andere het aantal stappen dat je elke dag hebt gezet.

De trailer geeft je een goed beeld van hoe de game in de praktijk werkt en bevat ook een reactie van Nintendo-legende Shigeru Miyamoto. “Voor mij en iedereen bij Niantic is het helpen vormgeven van deze app een nieuwe ervaring en erg leuk geweest”, zei Miyamoto en voegde eraan toe: “Ik hoop dat iedereen blijvende herinneringen kan creëren met Pikmin.”

John Hanke, oprichter en CEO van Niantic, legde ook het concept achter de game uit en de studio hoopt dat dit voor spelers een extra reden zal zijn om meer te oefenen. “Ik geloof sterk in de kracht van lopen, dus bij Niantic willen we mensen inspireren om eropuit te gaan, hun buurt te verkennen en tegelijkertijd plezier te hebben”, legt hij uit.

“Maar hoewel de voordelen van wandelen duidelijk zijn voor de fysieke en mentale gezondheid, weten we dat het niet altijd gemakkelijk is om van de bank af te komen. We denken dat Pikmin de perfecte wezens zijn om te helpen.”

READ  Aanhangers van NEC ondersteunen lokale ondernemers

Pikmin Bloom is sinds maart getest door een selecte groep spelers uit Singapore, maar vandaag is Pikmin Bloom voor iedereen beschikbaar.

More from Madison Garrett
Open en gesloten behuizing
achterhoek JC Jackson Hij behaalde zijn zesde innerlijke intelligentie van het jaar...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *