De plaagradar app nu voor heel Nederland en gemeenten!

Landelijk – Vorig jaar werden enorme larven gerapporteerd in Plaagradar, een app ontwikkeld door een groep van vijf vrijwilligers. In 2020 richtte de Caterpillar Oak Parade-app zich op Deventer als teststad, maar vanuit het hele land zijn er al meer dan 3.000 meldingen binnengekomen. Doordat iedereen de app kan downloaden en de larven kan melden, kun je in de app direct zien waar de larven zijn gedetecteerd door bijvoorbeeld je buren. Zo vermijd je zelf rupsen, of draag je bij aan het ophangen van grote huizen of het zaaien van bloemen. Maar het is ook erg handig voor gemeenten waar de larven worden aangetroffen.

Blagradar

Het Blagradar-initiatief bleef dus niet onopgemerkt door de gemeenten. Steeds meer gemeenten zijn op zoek naar duurzame aansturing van de Oak Caterpillar Parade. Deze rupsgegevens kunnen dus voor gemeenten erg behulpzaam zijn om inzicht te krijgen in plekken die het meest gehinderd worden, zodat ze preventie en maatregelen gerichter kunnen inzetten om overlast tegen te gaan. Daarom hebben de vrijwilligers van de club dit jaar een systeem ontwikkeld waarin gemeenten alle meldingen binnen hun gemeentegrenzen kunnen inzien. Ze kunnen bijvoorbeeld plekken zien waar veel lawaai is en kunnen burgers informeren over wat ze eraan kunnen doen. Gemeenten die Plaagradar willen beleven, kunnen contact opnemen met initiatiefnemers via plaagradar.org‚Äč

Het spotten van rupsjes kan weer beginnen van april tot mei. Is het vreemd hoe je ze leert kennen en waar ze zijn? Download dan de gratis Plaagradar-app, die via de app en Playstore voor Android- en iOS-apparaten te downloaden is!

READ  Met de ING voor iPhone-app kunt u klant worden met NFC-scan van uw paspoort
More from Madison Garrett

Aanstaande zondag 11 oktober: allereerste virtuele editie van de 4 Mijl van Groningen

Als er geen corona was geweest, zou Groningen aanstaande zondag weer volledig...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *