De politiechef van Seattle neemt ontslag na bezuinigingen op de afdeling

De politiechef van Seattle neemt ontslag na bezuinigingen op de afdeling

SEATTLE – De politiechef van Seattle zegt dat ze aftreedt, een beweging die bekend werd gemaakt op dezelfde dag dat de gemeenteraad haar goedkeuring hechtte aan het verminderen van de afdeling met maar liefst 100 agenten door ontslagen en uitputtingsslag.

Carmen Best, de eerste zwarte politiechef van de stad, zei in een brief aan de afdeling dat haar pensionering ingaat op 2 september en dat de burgemeester plaatsvervangend hoofd Adrian Diaz heeft aangesteld als interim-chef, KING-TV meldde maandag. Raadsleden hadden maandag de bezuinigingen goedgekeurd.

“Ik ben ervan overtuigd dat de afdeling deze moeilijke tijden zal overleven”, zei Best in de brief. ‘Je bent echt de beste politie van het land, en vertrouw me als ik zeg dat de overgrote meerderheid van de mensen in Seattle je steunt en waardeert. … Ik kijk er naar uit om te zien hoe deze afdeling vooruitgang boekt in het proces om de openbare veiligheid opnieuw vorm te geven. Ik geniet van het werk dat jullie allemaal zullen doen. “

In een e-mail aan politie-burgemeester Jenny Durkan zei ze dat ze de beslissing van Best “met een zwaar hart” aanvaardde.

“Ik betreur het ten zeerste dat ze tot de conclusie kwam dat de beste manier om de stad te dienen en de afdeling te helpen een verandering in leiderschap was, in de hoop dat dit de dynamiek zou veranderen om verder te gaan met de gemeenteraad”, schreef Durkan.

Durkan en Best planden een persconferentie op dinsdagochtend.

De burgemeester koos Best in juli 2018 om de afdeling te leiden. Ze had gediend als interim-chef.

READ  College Football Bowl Games 16 december - Bahama's Bowl, Cure Bowl | Hoe te kijken, channelen, uitzenden, previewen, voorspellen

Best, een militaire veteraan, kwam in 1992 bij de afdeling en had een breed scala aan functies bekleed, waaronder patrouille, mediarelaties, verdovende middelen en operaties en plaatsvervangend hoofd.

Bezuinigingen op het departement werden gesteund door demonstranten die in de stad zijn gemarcheerd na de moord op George Floyd in Minneapolis door de politie, maar er zijn sterke tegenstanders van Durkan en Best.

Maatregelen die dit jaar minder dan $ 4 miljoen zouden bezuinigen op het jaarlijkse budget van $ 400 miljoen van de afdeling, zijn vorige week unaniem uit de commissie verdwenen. Maandag stemde alleen raadslid Kshama Sawant tegen het begrotingspakket en zei dat het niet genoeg doet om de politie te ontzenuwen.

Seattle heeft momenteel ongeveer 1.400 politieagenten en de reducties bleven ver achter bij de verlaging van 50% voor de afdeling waar veel Black Lives Matter-demonstranten naar op zoek zijn. Verschillende raadsleden zeiden maandag dat de veranderingen een startpunt waren in een lang proces om politie en openbare veiligheid opnieuw vorm te geven.

De gemeenteraad verlaagde ook het jaarsalaris van ongeveer $ 285.000 van Best en het loon van andere toppolitie leiders, hoewel de laatste bezuinigingen op het salaris van Best aanzienlijk bescheidener waren dan die vorige week werden goedgekeurd. Het raadsplan haalt ook agenten uit een team dat daklozenkampen verwijdert.

“Hoewel we niet alles kunnen doen in dit zomerrebalanceringspakket, hebben we de weg uitgestippeld voor geweldig werk voor ons als gemeente en als stad”, zei raadslid Teresa Mosqueda.

Durkan en Best hadden er bij de raad op aangedrongen de besprekingen over politiebudgetten te vertragen, en zeiden dat de kwestie serieus zou kunnen worden genomen wanneer het stadsbudget voor 2021 wordt overwogen. Ze zeiden ook dat ontslagen onevenredig zouden zijn gericht op nieuwere officieren, vaak ingehuurd uit zwarte en bruine gemeenschappen, en onvermijdelijk tot rechtszaken zouden leiden.

READ  "Verzoek iedereen om door te gaan met bidden": Pranab Mukherjee's zoon tweets

Durkan heeft voorgesteld dit jaar ongeveer $ 20 miljoen te bezuinigen op het politiebudget, grotendeels vanwege de verminderde inkomsten tijdens de COVID-19-pandemie. Vorige maand schetste de burgemeester een plan om het politiebudget volgend jaar met ongeveer $ 75 miljoen te verminderen door parkeerwachters, het 911-callcenter en andere gebieden uit de afdeling te halen.

“Het is jammer dat de Raad heeft geweigerd deel te nemen aan een samenwerkingsproces om samen met de burgemeester, Chief Best en leden van de gemeenschap een budget en beleid te ontwikkelen dat inspeelt op de behoeften van de gemeenschap, terwijl er rekening wordt gehouden met – en niet alleen wordt erkend – de aanzienlijke arbeids- en juridische implicaties. betrokken bij de transformatie van de politie van Seattle, ”zei Durkan in een verklaring na de stemming.

Written By
More from Max Mcgee
Bekeken Apex Legends Wattson nerf
Het laatste seizoen van Apex Legends begon deze week, en zoals elke...
Read More
Leave a comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *