Sudeeksha Bhati, vrouw, studeert in de VS, omgekomen bij ongeval in UP na vermeende intimidatie

NDTV News

Sudeeksha was in juni teruggekeerd uit de VS tijdens de nieuwe pandemie van het coronavirus.

Bulandshahr:

Een 20-jarige vrouw uit het westen van Uttar Pradesh, die in 2018 veel kansen overwon om 98 procent punten te behalen in haar klas 12-bordsexamens en vervolgens een voltijds studiebeurs ontving aan een prestigieuze universiteit in de Verenigde Staten, kwam maandag om het leven bij een verkeersongeval in het Bulandshahr-district van de staat.

De familie van Sudeeksha Bhati, het meisje dat stierf, beweert dat ze een ongeluk heeft gehad omdat twee mannen op een fiets de 20-jarige – die met haar oom op een aparte motorfiets zat – achtervolgden en haar probeerden lastig te vallen. Het districtsbestuur heeft echter gezegd dat de ambtenaren die de zaak onderzoeken, geen bewijs van intimidatie hebben gevonden, maar een camerabeeld dat laat zien dat de twee mannen worden onderzocht.

De student uit Bulandshahr was in juni teruggekeerd uit de VS tijdens de nieuwe pandemie van het coronavirus en zou in augustus teruggaan. Twee jaar geleden had ze het prestigieuze Babson College in Massachusetts gehaald nadat ze haar district had overtroffen in CBSE klasse 12-examens in de geesteswetenschappen.

Op maandag vertrokken zij, haar oom en haar neef op de fiets vanuit hun dorp in UP’s Gautam Budh Nagar en waren op weg naar een familielid in Bulandshahr’s Sikandrabad om academische documenten van een school te halen, toen het incident plaatsvond, volgens aan de familie.

“Er zaten twee mannen op de andere fiets. Ze gaven opmerkingen over haar en reden roekeloos”, zegt Omkar Bhati, een familielid.

“Toen we de Bulandshahr-stad doorkruisten, kwamen we een dorp binnen. Een fiets haalde ons toen verschillende keren in; de motorrijder reed roekeloos. Hij begon toen stunts uit te voeren. Ik vertraagde mijn motorfiets, maar de andere fiets raakte de onze. We vielen allemaal behalve mijn nichtje liep hoofdletsel op. Ik kon de bestuurder van de andere fiets niet herkennen en hij ontsnapte kort nadat we het ongeluk hadden meegemaakt, “zei Satender Bhati, de oom van Sudeeksha, terugdenkend aan de momenten vóór het ongeval.

In tegenspraak met de beweringen van de familie, zei Ravindra Kumar, de districtsmagistraat, vandaag tegen de verslaggevers: “De motorfiets werd bestuurd door haar broer, een minderjarige, en niet door Sudeeksha’s oom. Tot dusver is er geen bewijs van intimidatie.”

Te midden van beweringen van de districtsmagistraat dat de familie van Sudheeksha niet aanwezig was op het moment van het ongeval, heeft de familie gezegd dat zowel Sudheeksha, haar broer als haar oom op de fiets zaten.

De politie van Bulandshahr zei eerder vanmorgen dat ze de zaak onderzoeken. Ook wordt door de politie onderzoek gedaan naar een camerabeelden waarop de verdachte kennelijk te zien is. Twee mannen in rode T-shirts zijn te zien in de beelden die door de politie worden bekeken.

“Het politieteam dat naar de plek ging, had ooggetuigen ondervraagd die zeiden dat er een Royal Enfield Bullet van voren kwam en die stopte plotseling (bij hun fiets) vanwege het verkeer dat tot het ongeval leidde. Het lichaam van de vrouw werd gestuurd. voor de postmortem. Op dat moment dat het ongeval plaatsvond, had het familielid of een ooggetuige nog niet gesproken over pesterijen, “zei Atul Shrivastava, een hoge politieagent in Bulandshahr.

READ  Een sketch die de pijn laat zien van het voor het eerst spelen van Tekken in de gerangschikte modus van Tekken 8 door MightyKeef

De politie had eerder benadrukt dat Sudeeksha’s neef bij haar was op het moment van het ongeval. In een video die door de politie is geüpload, is de jongen te horen die vertelt over de momenten vóór het ongeval, maar hij sprak niet over de pesterijen waarmee de vrouw werd geconfronteerd.

Sudeeksha’s reis van een dorp in Uttar Pradesh naar een prestigieuze Amerikaanse universiteit was er een van doorzettingsvermogen en vastberadenheid.

Ze was een van de weinige meisjes in haar dorp die naar een school waren gegaan.

Sudeeksha, een student van de Vidya Gyan School, een initiatief van de Shiv Nadar Foundation, had een perfecte 100 gescoord in twee vakken: geschiedenis en economie; ze scoorde 99 in geografie.

Het incident heeft tot shock en woede geleid. In een tweet zei voormalig hoofdminister en BSP-chef Mayawati: “In Bulandshahr verloor een veelbelovende student – Sudeeksha Bhati – die met haar oom op een fiets reisde haar leven door misdaden van motorrijders. Dit is zeer tragisch, beschamend en verwerpelijk. Hoe zullen dochters vooruitgaan? BSP eist dat de staat snel actie onderneemt tegen de beschuldigden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *