De rol van CBD bij gewichtsverlies en gewichtstoename een handig overzicht

Tegenwoordig zoeken mensen allerlei manieren om gewicht te verliezen. Alhoewel er geen wondermiddel is om snel gewicht af te vallen, zijn er wel allerlei methoden die ondersteuning kunnen bieden. Een van deze middelen is het gebruik van CBD (cannabidiol). Hier wordt dan ook gekeken naar een aantal voordelen die het nuttigen van cannabidiol heeft.

Hoe werkt afvallen door middel van CBD-olie

Allereerst dient vooropgesteld te worden dat CBD-olie geen wonderen verricht waarmee een gebruiker binnen no-time meerdere kilo’s afvalt. Het is een hulpmiddel om zwaarte te verliezen. Dit komt door de werking die CBD heeft op verschillende receptoren in het menselijk lichaam. Een van deze ontvangers is de receptor van ghreline.

Het ghreline-hormoon is een hormoon dat wordt opgewekt door afscheidingen van de maagwand. De ghreline-receptor kan de drang tot eten verlagen. CBD-olie kan de werking van ontvangers versterken of vertragen. In het geval van de ghreline-receptoren, gaat het om het een vertragende werking. De cannabidiol-olie is in staat om de eetlust te onderdrukken. Naast dat dit ervoor kan zorgen dat een persoon langer wacht met het innemen van een volgende maaltijd, kan het er tevens voor zorgen dat er tijdens deze maal minder gegeten wordt.

Een andere bijkomstigheid bij CBD is dat het een positieve bijdrage levert aan de stofwisseling. Wanneer een mens beschikt over een gezonde en gebalanceerde stofwisseling, kan dit bijdragen aan een bloedsuikerspiegel die in balans is. De kenmerken van een bloedsuikerspiegel die in disbalans is, is dat er schommelingen plaatsvinden in het energieniveau en het gevoel van honger.

Tot slot heeft CBD-supplementatie invloed op het zogenaamde endocannabinoïde-systeem in ons lijf. De werkzame stof in dit product beïnvloedt daarmee naast het metabolisme, ook de opslag en het transport van voedingsstoffen. Zoals hierboven kort benoemd, heeft het ook haar uitwerking op het energielevel dat ervaren wordt.

Afvallen met CBD-olie: Zo werkt het!

Zoals hierboven genoemd, is een CBD-product geen wonderproduct om direct kilo’s af te vallen. De ervaringen met CBD-olie en afvallen zijn echter wel positief. Om gewicht te verliezen moet een persoon minder calorieën eten dan dat er verbrand worden of meer calorieën verbranden dan dat er gegeten wordt. Toch kan het supplement wel degelijk soelaas bieden bij een afvalproces.

READ  Random: This is Zelda: dezelfde wilde posters gemaakt door fans veranderen het spel in een Ghibli-film

Bij het aankopen van een CBD-druppels dient daarbij wel benadrukt te worden dat dit hoogstwaarschijnlijk alleen werkt bij de pure variant. CBD-olie is in twee vormen te koop, puur en raw. In CBD-olie RAW zit het stofje CBN, een stofje dat juist eetlust zou opwekken. Dit is niet aanwezig in CBD-olie Puur. Dit is dan ook de reden dat pure olie aan te raden is voor personen die af willen vallen.

Een kanttekening die hierbij geplaatst moet worden, is het feit dat deze ontdekkingen zijn gedaan in een wetenschappelijk onderzoek met laboratoriumratten. Deze tests zijn dus nog niet uitgevoerd op menselijke proefpersonen. Dit houdt in dat er geen eenduidige conclusie getrokken kan worden of CBD-olie feitelijk bijdraagt aan gewichtsverlies bij mensen.

Ervaringen met het gebruik van CBD-olie en afvallen

De feedback op het gebied van gewichtsafname met behulp van CBD-olie zijn vooral gebaseerd op persoonlijke belevingen van gebruikers. Er zijn momenteel nog geen onderzoeken aanwezig die unaniem het voordelige effect van cannabidiol-supplementen ondersteunen. Het gevolg hiervan is dat er alleen uitgegaan kan worden van ervaringsverklaringen van patiënten en doctoren.

Dit maakt dat er een scala aan ervaringsdeskundige zijn die de gunstige effecten van CBD-olie bevestigen. De uitkomst van een reeks weken cannabidiol-olie inname zijn dusdanig positief dat er door de medische wereld welwillend op wordt gereageerd. Hoewel het resultaat niet kwantificeerbaar is, zijn er wel deuren die opengaan.

Ondanks dat het over het algemeen als gunstig wordt beleefd, kan dit niet gegeneraliseerd worden. Dit komt doordat de natuurlijke olie niet voor elke patiënt constructief is én doordat de gevolgen per individu sterk kan verschillen. Waar de ene persoonlijkheid voldoende heeft aan enkele druppels per dag, kan het tevens zijn dat een ander meer dan een tiental cannabidiol-druppels nodig heeft. De concentratie CBD in de olie heeft hier daarenboven een uitwerking op.

Daarbij dient bovendien benoemd te worden dat verscheidene wetenschappelijke studies het significante positieve effect van cannabidiol benadrukken. Invloeden op het metabolisme, de stoelgang en het opgeblazen gevoel zijn potentiële bestrijders van overgewicht, bijvoorbeeld ten gevolge van diabetes.

Leidt het gebruik van cannabidiol tot gewichtstoename?

Zoals eerder benoemt wordt gewichtstoename door CBD-olie met CBN als effect ervaren. Dit komt doordien CBN een nevenproduct is van THC, ofwel tetrahydrocannabinol. De tetrahydrocannabinol-stof kan bijdragen aan het stoned of high gevoel dat ondervonden wordt bij het roken van een joint. Wordt er een product aangeschaft waarCBN of een verhoogde dosis van dit tetrahydrocannabinol-stofje inzit, dan kan dit juist zorgen voor een gewichtsverhoging.

READ  DNC-voorzitter zegt dat caucuses moeten eindigen na het debacle in Iowa in 2020
Written By
More from Lesley Curry

Hoe tvOS 14.5-kleurbalans op Apple TV te gebruiken

Apple introduceerde deze week de zesde generatie Apple TV, die wordt geleverd...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *