De Samsung Galaxy S20-update rolt vanaf september Nederland binnen

Iets later in de maand dan normaal begint Samsung nu met de Galaxy S20-update vanaf september.

Galaxy S20 update september 2020

Normaal gesproken behoren de Galaxy S20-modellen tot de eerste batch Samsung-telefoons die de nieuwste beveiligingspatch krijgen. Omdat de S20-serie eind augustus de upgrade naar One UI 2.5 kreeg, liep het echter een beetje op met de september-patch.

Nu begint hij aan te komen met de eerste vliegtuigen in Nederland en België. Het betreft firmwareversie G98 ** XXS4BTHH – download: meer dan 140 MB. Na de feature-rijke upgrade van vorige maand is de update van vandaag merkbaar saaier. De ‘S’ in het versienummer geeft aan dat dit slechts een beveiligingsupdate is, zonder functionele wijzigingen.

Eerder ontdekten we dat de september-patch maar liefst 89 fixes uit de keuken van Google bevat. Deze zijn alleen voor Android OS. Voor de eigen software van Samsung zijn nog eens 15 verbeteringen beschikbaar, waarvan er één specifiek is voor de Galaxy S20 (en Note 20). Er is een fix geïnstalleerd die een kwetsbaarheid in de beveiliging van de modemsoftware van de soc sluit.

Wat ons ook nieuwsgierig maakt: is de batterij van je Galaxy S20 sneller leeggelopen na de update van One UI 2.5? Hoe is dit een tijdje na het installeren van de update van september?

Galaxy S20 update september 2020 changelog g988bxxs4bthh

beschikbaarheid

U kunt de update OTA nu – rechtstreeks op het apparaat – downloaden op merkloos Galaxy S20 en S20 Plus (4G en 5G) modellen in Nederland en België. Op de Galaxy S20 Ultra is dat op het moment van schrijven alleen via Smart Switch kan nu ook OTA worden geïnstalleerd.

READ  8 vragen en antwoorden over Google Pay

Het kan iets langer duren als u uw gebrandmerkt S20-model via Vodafone of T-Mobile. Daar zal hij natuurlijk voor zijn, maar vandaag nog niet.

Zoals je inmiddels weet, verschijnt er automatisch een melding zodra je telefoon de update kan downloaden. U kunt controleren of dit al mogelijk is via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heeft u het al geïnstalleerd? Wat valt je eraan op?

More from Madison Garrett

Kleine muziekspeler voor oude auto’s

Gepresenteerd Spotify Car Thing. Deze muziekspeler is ontworpen voor oldtimermodellen die moderne...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *