Helder! Zal Playstation of Xbox de game-oorlog winnen?

De game-oorlog is begonnen: Playstation en Xbox hebben allebei een nieuwe gameconsole. Als beide consoles in november uitkomen, kunnen de posities worden ingevoerd voor een zeer open strijd: de PlayStation 5 en de Xbox Series X zijn allebei erg snel, hebben veel geheugen en zijn bovendien net zo duur: 500 euro. Dus wie zal binnenkort de grote triomfant zijn en wie zal het verliezen? Kees Dorresteijn vertelt je in zeven minuten wie de game war uiteindelijk gaat winnen.

Helder! Zal Playstation of Xbox de game-oorlog winnen?

Voor dit jaar wordt verwacht dat de game-industrie $ 159,3 miljard waard zal zijn, met een overschrijding van $ 200 miljard in 2023. Dit jaar is 48 procent mobiel, consoles 28 procent en pc’s 23 procent. Maar PlayStation en Xbox denken erover om terrein terug te winnen op mobiel dankzij hun fanatieke supporters, die bereid zijn meer te betalen voor betere games. Juist met die game-uitverkoop en met de online abonnementsservice voor de cloud verdienen ze hun geld. Maar hoeveel en hoe snel, dat is de vraag …

ikn deze aflevering

Bernd Thien, directeur van Koch Media Benelux, dat games ontwikkelt en alle platforms distribueert.

Over Helder!

Elke week beantwoordt Kees Dorresteijn op zijn eigen manier de belangrijkste vraag van de nieuwsweek. Delicious, Bright, Dorresteijn! Luister terug wanneer je maar wilt via bnr.nl/podcast/helder/, Apple Podcast van Spotify.

READ  Niet elke Ubisoft-game werkt op de PS5, maar de grootste games wel
Written By
More from Aubrey Mason

De WHO beweert dat jongeren de toename van coronavirusgevallen stimuleren

Jongeren die nachtclubs en stranden bezoeken, hebben wereldwijd een opleving veroorzaakt in...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *