De top 10 beste actie- / avonturenspellen van 2020

In deze lijst met de beste actie- / avonturengames van 2020 zetten we de games op een rij die we het beste kunnen onthouden. Net als alle andere best of 2020-artikelen is deze lijst een compilatie van verschillende elementen waarmee we rekening houden bij het bekijken van het beste van 2020. In deze lijst kijken we bijvoorbeeld naar de games die de wereld rondreizen in combinatie met vechten en combineer puzzels op een briljante manier.

Het is duidelijk dat Watch Dogs Legion een vreemde eend in de bijt is als het gaat om de uitgebrachte titels van 2020. De game kwam slechts een paar weken voor Assassin’s Creed Valhalla, Ubisofts andere grote open-wereldgame, uit. Dat de game daarna ook minder goed werd ontvangen, hielp niet.

Toch doet de game meer goed dan fout, waardoor het een erg leuke actie / avontuur-titel is die je dit jaar niet mag missen. Met een gaaf verhaal vol wendingen dat je met plezier door de open wereld en de constante sprong van puzzels voert, weet Ubisoft je naar het futuristische Londen te slepen. De stad bruist van het leven en is heerlijk om te verkennen op bijvoorbeeld een gestolen Vespa of een futuristische dubbeldekker.

Als een van de games die verscheen met de release van de PlayStation 5, kreeg The Pathless meteen een plek in de schijnwerpers. Hoewel de game minder opviel dan Demon’s Souls, Spider-Man Miles Morales en Bugsnax, mag The Pathless niet worden vergeten. Stiekem is deze indietitel een van de beste actie- / avonturengames van 2020 en terecht.

De gameplay-loop van The Pathless weet op een uitstekende manier voor plezier te zorgen. In de prachtig vormgegeven open wereld voelt niets zo lekker als op snelheid komen en door de lucht suizen dankzij je gevederde vriend die The Hunter vergezelt. Opvallend is dat de game geen minimap heeft, waardoor je veel meer als ontdekkingsreiziger moet optreden, iets dat altijd een plezier is.

READ  Ashok Gehlot claimt dubbele standaarden in het verzet van BJP tegen de fusie van MLA's

Een ander spel dat keer op keer plezier biedt, is Paper Mario The Origami King. Waar The Pathless je laat genieten van het ontdekken van de wereld door middel van flitsende en vloeiende gameplay, vertraagt ​​Paper Mario het tempo. Hierdoor krijgt het grappige, kinderlijke verhaal meer ruimte om te schitteren, terwijl je constant gecharmeerd bent van de schattige wereld en omgeving.

Hoewel de puzzels niet al te moeilijk zijn, is het vernieuwde vechtsysteem constant fascinerend. Hetzelfde geldt voor de dialogen waarin je regelmatig in een deuk zit. De bekende Nintendo-charme komt tot het uiterste, terwijl je constant bezig bent met het ontdekken van alle geheimen die verborgen zijn in het Mushroom Kingdom.

Immortals Fenyx Rising is een typisch voorbeeld van het principe dat beter gepikt dan slecht opgevat is. Het kopiëren bij Breath of the Wild is dan ook grotendeels geslaagd. Met bijna identiek mechanica en een wereld ondergedompeld in de Griekse mythologie.

De coole geheimen die ontdekt kunnen worden, slagen er grotendeels in om deze open wereld uniek te maken. Toch mist het spel gewoon de speciale saus waarmee Breath of the Wild zich wist te onderscheiden. Gelukkig weet de geweldige strijd het goed te maken.

Volgens velen is de originele maffia een van de beste misdaadgames ooit gemaakt. Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar het is ook een feit dat de game inmiddels flink verouderd is. Hoog tijd voor een update, waar ontwikkelaar Hangar 13 hard aan heeft gewerkt. En het resultaat is indrukwekkend met Mafia Definitive Edition.

READ  Apple zet Fortnite-maker Epic Games op zijn plaats

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is dit geen simpele remaster, maar een complete remake vanaf nul. Gameplay-systemen zijn moderner geworden, de game draait op een andere engine, de animaties zijn opnieuw opgenomen en een hele cast van stemacteurs heeft de sterke personages nieuw leven ingeblazen.

Dankzij al die veranderingen en het toch al ijzersterke verhaal van het origineel is Mafia Definitive Edition een heerlijk en wonderbaarlijk avontuur geworden, waarin je langzaamaan het verhaal van Tommy Angelo in de familie Salieri leert kennen. De klassieker heeft nu een waardige versie voor 2020 meegekregen en mag zeker niet op de lijst van beste actie / avonturengames van het jaar staan!

Het tweede deel van Ori zou ook op de lijst van de beste actie- / avonturengames van 2020 moeten staan. Deze metroidvania heeft in elk opzicht verbeteringen gebracht die eindelijk tot zijn recht komen op de Xbox Series X. Met een prachtige kunststijl smelt je weg van de kleur confetti die je ogen blij maakt.

Tel daarbij de prachtige gameplay op die er constant voor zorgt dat je alle uithoeken van de wereld ontdekt en je hebt de basis voor een keiharde titel. Als kleine Ori ben je letterlijk het licht in de duisternis, constant op zoek naar nieuwe manieren om vooruitgang te boeken. Wat Ori and the Will of the Wisps zo goed doet, is het gevoel van avontuur overbrengen en dat met fenomenale muziek.

Over goede muziek gesproken; Niets brengt je beter naar het oude Japan dan een heerlijk fluitconcert van Jin Sakai. De getalenteerde samoerai laat tijdens zijn avontuur zien dat hij veel meer te bieden heeft dan alleen het zwaard gebruiken. Met de fluit kun je heerlijk ontspannen terwijl je door de prachtige lentebloesem loopt.

READ  De beste MMO-games van dit moment

Het zijn deze speciale, rustige momenten in een verder bloederig en onvoorstelbaar mooi spel die Ghost of Tsushima speciaal maken. De game kan soms een beetje eentonig zijn als je van punt a naar b gaat om je puur te concentreren op wat je kunt krijgen, maar Ghost of Tsushima kan zoveel meer bieden. Je moet gewoon de tijd nemen om de kleine momenten van het spel te waarderen (en natuurlijk je zwaard over de keel van de vele vijanden laten dansen).

We schakelen over van de ene exclusieve PlayStation-titel naar de volgende: Marvel’s Spider-Man Miles Morales. Met een korter spel slaagt het avontuur van Miles Morales erin het tempo te verhogen dat de tijd respecteert en je naar meer doet verlangen. In een snelle 20 uur heb je alles in de open wereld van Miles gezien, terwijl je door de straten van Manhattan slingert met een grandioze 60 fps.

Hoewel de stad van de voorganger weer wordt gebruikt met een nieuwe verflaag in de vorm van sneeuw, mag dat de pret niet drukken. De stad leeft meer dan ooit dankzij ray tracing, terwijl het verhaal en bijna alles zijmissies Een gevoel van voldoening bezorgen in combinatie met een emotionele klap die het eerste deel ook wist af te leveren.

Miles ‘avontuur is misschien nog beter dan dat van Peter Parker, omdat nieuwe gevechtsmechanismen de gameplay nog beter maken. Al met al is dit een titel die we zeker niet mogen vergeten als het gaat om de beste actie / adventure games van 2020. Kom maar op met het derde deel!


Ubisoft

Het zilver in deze lijst met de beste actie- / avonturengames van 2020 gaat naar het Viking-avontuur dat je tegenkomt in Assassin’s Creed Valhalla. Eivor’s avontuur in Engeland en het hoge noorden zal er met ontelbare uren voor zorgen dat je helemaal verdwaalt in de prachtig vormgegeven wereld. Ook de nieuwe indeling zorgt voor de nodige afwisseling, wat ontdekken echt verrassend maakt.

Het vechten is ook verfijnd, zodat je altijd met plezier zoekt naar een manier om de vijand op de best mogelijke manier neer te zetten. Gebruik bijvoorbeeld de verstopt mes die eindelijk terug is met wraak. Met Valhalla staat Assassin’s Creed weer aan de top met misschien wel het beste deel tot nu toe!

Aan het einde van de rit neemt The Last of Us Part II de eerste plaats in als het gaat om de beste actie- / avonturengames van 2020. De bewezen formule van Naughty Dog is weer tot in de perfectie uitgewerkt en zorgt voor een magische ervaring. van begin tot eind. Afgezien van het coole verhaal, is het altijd een plezier om de dodelijke wereld vol Clickers te ontdekken. Zelfs met de wetenschap dat er om elke hoek gevaar op de loer ligt.

Iedereen die op ontdekkingsreis gaat, wordt altijd rijkelijk beloond. Van slotcodes die van nature in de wereld voorkomen tot het testen van bizarre combo’s die gevechten soepel en elegant naar een hoger niveau tillen. Naughty Dog heeft met The Last of Us Part II de lat voor actie / adventure games weer hoger gelegd en is daarmee de terechte nummer 1.

Het beste van 2020 voor jou op een rij!

Nu 2020 ten einde loopt, is het tijd om terug te blikken. Dit jaar doet XGN precies dat met een reeks artikelen over het beste van 2020! Houd de site in de gaten voor nieuwe lijsten met het beste van wat 2020 ons heeft gebracht!

Written By
More from Aubrey Mason

Document waarin Chinese inbraken in Ladakh worden toegegeven, verdwijnt van de website van het ministerie van Defensie

India-China: een gewelddadige confrontatie tussen Indiase en Chinese soldaten vond plaats in...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *