De uitstekende grondgedachte van Phil Spencer voor de Xbox-metaverse stelt gamers op de eerste plaats

Microsoft brengt de metaverse naar Xbox, maar de aanpak blijft voorlopig hetzelfde: gamers centraal stellen.

Bekijk galerij – 2 foto’s

Microsoft heeft een service-imperium van meerdere miljarden dollars opgebouwd vanuit één kernconcept: spelergerichte levering. Microsoft gebruikte Windows eerst om Xbox-consoles op een pc aan te sluiten en vervolgens creëerden ze Project xCloud om games naar laptops, telefoons en tablets te brengen. Nu gebruiken ze services – en dat zijn de beste die ze hebben – om games op meerdere platforms te leveren. De geest die dit vliegwiel van een miljard dollar altijd aandrijft (Xbox-games verdienden $ 15 miljard in fiscaal tweede jaar1) Het is eigenlijk dit: “Wat goed is voor de spelers, is goed voor het bedrijf.”

Dit is vrij logisch en rationeel, zo niet voor de hand liggend. Xbox is een gaming-divisie, dus Microsoft moet gamers op de eerste plaats zetten (en wie zijn de spelers anders dan betrokken consumenten?). Microsoft past dit concept ook toe op zijn ondoorzichtige plannen voor de metaverse, een nieuwe opkomende trend die alle kernsterkten van Xbox zou moeten integreren in een enkel virtueel ecosysteem van producten, diensten, inhoud en vooral connectiviteit.

In een recent interview met Protocol gaf Xbox’s Phil Spencer enige geruststelling over de vroege plannen van Microsoft voor de metaverse. We weten niet precies wat Microsoft doet met de metaverse buiten de virtuele avatars waarmee mensen elkaar kunnen ontmoeten Geen nieuw programma.

“We besteden veel tijd als leiders om samen te praten over wat we hebben geleerd en hoe de technische fundamenten samen kunnen komen. Maar wat het belangrijkste voor mij is, is waarom Microsoft? Mensen concentreren zich erop, waarom is het beter voor gamers? Waarom is het beter voor makers?”

“Ik denk dat het voor veel technologiebedrijven gemakkelijk is om te beschrijven waarom de metaverse misschien beter is voor hun bedrijf. Maar we hebben net geleerd dat als we de speler centraal stellen, het spelvocabulaire opnieuw gebruiken en proberen een ecosysteem te bouwen dat komt tegemoet aan hun behoeften en de behoeften van de makers, zodat de dynamiek van het systeem in werking treedt. basic”.

Phil Spencer's uitstekende grondgedachte voor Xbox Metaverse plaatst spelers op de eerste plaats 55 |  TweakTown.com

Lees ook: Microsoft blijft fors investeren in games

READ  Skyrim Anniversary Edition onthult 10 enorme jaren gratis content!

Microsoft heeft geen haast om de metaverse te verleggen en zal andere grote spelers zoals Facebook (nu Meta genoemd) de grenzen zien verkennen. Net als zijn plannen voor virtual en augmented reality, zou Microsoft het gewoon aan de zijlijn in de gaten kunnen houden terwijl het service- en hardwaregerichte vliegwiel zijn Game Pass aan boord voortzet, zich opstapelt en miljarden aan inkomsten genereert.

Microsoft bezit immers al Minecraft, dat in feite een metaverse-achtig platform is voor creativiteit, delen en inkomsten genereren waar miljoenen mensen samenkomen om te spelen, betalen en bouwen. Natuurlijk heeft het ook de kracht van titanen van derden zoals Fortnite en Roblox die elke maand royalty’s bijdragen – een onschatbare bron van inkomsten.

Written By
More from Vanessa Hale
Xbox-baas Phil Spencer hint naar de mogelijke terugkeer van 1 VS. 100
Xbox organiseerde zijn eerste trivia-evenement van de nieuwe volledig digitale Xbox FanFest...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *