De voormalige president van SEGA America zegt dat de Dreamcast-erfenis voortleeft met Xbox

Voormalig SEGA-president en Xbox-president Peter Moore was te gast op Xbox-pioniers: creativiteit en innovatie panel eerder deze week en sprak een beetje over de erfenis van de gedoemde SEGA Dreamcast.

Moore heeft altijd gesproken over zijn voorliefde voor de console, en tijdens het gesprek zei hij dat het SEGA-team destijds al een sterke relatie met Microsoft had, aangezien de Dreamcast het Windows (CE)-besturingssysteem gebruikte. Dit bracht SEGA en Xbox ertoe om al heel vroeg een relatie op te bouwen:

“We zijn begonnen met het opbouwen van een relatie met [the Xbox team] En ik begon de twee consoles te combineren met de synergie van internet als de echte sleutel, en dit concept van sociaal gamen, dat – en toentertijd geen respect voor Nintendo’s en Sony’s – maar ze zagen het nog steeds net als jij versus ik, jongens in de slaapkamer op de bank”.

Moore gaf verder toe dat de Dreamcast zijn tijd vooruit was en uiteindelijk verloor van de PlayStation 2, maar de stick werd “doorgegeven aan Xbox”, waarbij SEGA er ook voor koos om samen te werken met Microsoft als externe uitgever.

Uiteindelijk gelooft Moore dat de Dreamcast-erfenis nog steeds springlevend is op Xbox:

“De Dreamcast was zijn tijd vooruit en deed het helaas niet helemaal goed in het licht van de naderende PlayStation FUDing – de angst, onzekerheid en twijfel die kwam – en ze deden het briljant. Maar terwijl de Dreamcast helaas vervaagde met zonsondergang, de stick is doorgegeven aan Xbox. bij het brengen van content naar Xbox.”

“Ik denk dat in de komende jaren, toen we van de grond kwamen met Xbox Live en geloofden in het idee van samen online gamen… er nog ergens een SEGA Dreamcast-erfenis is.”

Ben je het eens met de opmerkingen van Moore? Laat ons hieronder uw mening weten.

READ  Far Cry 6 oplossingen voor vertraging, haperingen en crashes: pc, PS5, PS4 en Xbox
Written By
More from Vanessa Hale
Tormented Souls survival horror throwback schrikt zijn weg naar Xbox Series X en pc op 27 augustus
Fans van populaire horrorfranchises zoals Resident Evil en Silent Hill hebben al...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *