De wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City op Sky Sports toont een nieuwe camerahoek geïnspireerd op de videogame

De wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City op Sky Sports toont een nieuwe camerahoek geïnspireerd op de videogame

Sky Sports en de Premier League zullen dit weekend een nieuwe en innovatieve camerahoek uitproberen tijdens de wedstrijd tussen Arsenal en Manchester City.

De nieuwe camerahoek, die ‘Game Mode’ zal heten, volgt bewegingen van links naar rechts in lijn met het spel, vergelijkbaar met de hoek die je zou kunnen zien in een voetbalvideogame.

Het doel is om de kijker een grotere waardering voor de ruimte te geven en om de runs van de speler en de beweging van de bal over het veld vanuit een ander perspectief te laten zien.

Dit is de eerste keer dat Sky een ‘railcamera’ op portaalniveau in het voetbal gebruikt en de Premier League zal het systeem beschikbaar stellen aan alle lokale en internationale omroeppartners.

Rachel Nightingale, hoofd Media Operations and Innovation bij de Premier League, zei: “De Premier League is altijd op zoek naar manieren om de uitzendervaring voor fans over de hele wereld te verbeteren.

“Tijdens deze testperiode met Sky Sports en Arsenal hopen we dat de Game Mode een spannende nieuwe manier zal bieden om thuis van de actie te genieten.”

Phil Marshall, productiedirecteur bij Sky Sports, voegde toe: “We zijn erg enthousiast om te zien wat de Game Mode kan toevoegen aan de algehele kijkervaring voor fans en geloven dat deze een groot potentieel heeft als het gaat om in-game innovatie.

“Wij danken Arsenal en de Premier League voor hun steun bij het testen van deze innovatie.”

De nieuwe invalshoek werd uitgeprobeerd tijdens de nederlaag van Arsenal in de Women’s Super League tegen Liverpool op 1 oktober, en als de proef succesvol blijkt, zou de camera dit seizoen in alle toekomstige Premier League-wedstrijden in het Emirates Stadium kunnen worden gebruikt.

READ  De reboot van Resident Evil zal Welcome to Raccoon City heten

Een alternatieve uitzending van de wedstrijd wordt zondag vanaf 16.30 uur GMT live uitgezonden op Sky Sports Football, waarbij de gebruikelijke ‘Camera 1′-verslaggeving wordt vervangen door een’ Game Mode’-camera.

Standaardverslaggeving van de game zal nog steeds beschikbaar zijn voor kijkers op Sky Sports Premier League.

Arsenal gaat de wedstrijd van zondag in op de derde plaats in de Engelse Premier League, één punt achter Manchester City aan de leiding.

Ga dieper

Steeds meer: ​​Jill Saka en de rest die nooit lijkt te komen

(Foto: Mike Hewitt/Getty Images)

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *