De wereldwijde mobiele downloadsnelheid van India is beter dan die van Japan en Turkije in de Ookla-index

De wereldwijde mobiele downloadsnelheid van India is beter dan die van Japan en Turkije in de Ookla-index

India heeft een aanzienlijke stijging gezien in de mobiele downloadsnelheid, waardoor het in de top 50 van de wereldwijde Ookla Speedtest Index staat. Ookla, met hoofdkantoor in Seattle, staat bekend om zijn applicaties, data en analyses voor het testen van breedband- en vaste mobiele netwerken.

De wereldwijde Speedtest-indexranglijst van Ookla is gebaseerd op de gemiddelde downloadsnelheid. (Okla)

De Speedtest wordt gebruikt door ISP’s, vervoerders, bedrijven, universiteiten en overheidsinstanties die vertrouwen op Ookla’s toewijding aan kwaliteit en onpartijdigheid, aldus het bedrijf op zijn website.

Volgens het rapport is India nu 72 plaatsen gestegen en heeft het de 47e positie in de index veiliggesteld, een prestatie die wordt toegeschreven aan de lancering van 5G-diensten in het land. India presteert niet alleen beter dan buurlanden als Pakistan, Sri Lanka en Bangladesh, maar loopt ook voor op sommige G20-landen zoals Mexico (90), Turkije (68), Groot-Brittannië (62), Japan (58), Brazilië (50) en Zuid-Afrika. (48e plaats).

Volgens het rapport is de downloadsnelheid in India sinds de uitrol van 5G met 3,59x toegenomen, waarbij de gemiddelde downloadsnelheid is verbeterd van 13,87 Mbps in september 2022 naar 50,21 Mbps in augustus 2023.

“Deze verbetering leidde ertoe dat India steeg in de mondiale Speedtest-index en 72 plaatsen steeg, van de 119e naar de 47e”, aldus de index.

5G-implementaties hebben de algehele gebruikerservaring in alle telecomcircuits verbeterd, omdat operators investeren in backhaul-infrastructuur.

De uitrol van 5G-technologie door operators als Reliance Jio en Bharti Airtel heeft geleid tot een aanzienlijke toename van het aantal 5G-abonnees, en de operators hebben nog steeds ambitieuze implementatieplannen, met een groot aantal 5G-basisstations in het hele land.

READ  Mobile Game Magia Record: Puella Magi Madoka Magica Side Story eindigt op 29 september in het Engels

In feite heeft 5G-technologie niet alleen hogere snelheden opgeleverd, maar ook een hoger niveau van klanttevredenheid, zoals blijkt uit de Net Promoter Score (NPS), waaruit blijkt dat 5G-gebruikers in India hun netwerkexploitanten consequent gunstiger beoordelen in vergelijking met 4G-gebruikers.

Tijdens zijn toespraak op Onafhankelijkheidsdag dit jaar kondigde premier Narendra Modi zelfs aan dat er een taskforce voor 6G-diensten was gevormd. De premier kondigde vanaf de wallen van het Rode Fort aan: “Mijn land is het snelste land wat technologie van de vijfde generatie uitrolt. We hebben meer dan 700 regio’s bereikt en we bereiden ons nu voor op technologie van de zesde generatie. We hebben een werkend team gevormd.” ”

Opwindend nieuws! Hindustan Times is nu op WhatsApp-kanalen Schrijf u vandaag nog in door op de link te klikken en blijf op de hoogte van het laatste nieuws! Klik hier!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *