De Xbox-overname van Bethesda is in wezen voltooid

Vorige week werd de overname van ZeniMax Media door Microsoft, waardoor Bethesda en al haar teams onder de vlag van Xbox Game Studios komen te staan, goedgekeurd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De verhuizing bracht de deal een stap dichter bij het werkelijkheid worden, maar in ruil daarvoor moesten de vertrekkende mogendheden in Europa ook instemmen met de overname. Vanaf vanmorgen is het goedgekeurd.

De Europese Commissie heeft vandaag aangekondigd dat zij Microsoft toestaat ZeniMax Media over te nemen zoals bedoeld. De raad van bestuur vond geen reden om zich zorgen te maken over de verhuizing en zei dat deze geen concurrentieproblemen zou opleveren. Nu de deal is goedgekeurd door zowel de VS als Europa, betekent dit dat het Xbox-eigendom van Bethesda nu op papier compleet is.

Wat betreft wat dit betekent voor de twee entiteiten in de toekomst, wel, we kunnen dit deze week zo snel mogelijk ontdekken. Nadat de deal was goedgekeurd door degenen in Europa, deelde journalist Jeff Group een voorlopig schema op Twitter dat aangeeft dat we op donderdag 11 maart meer over Bethesda en Xbox zouden moeten leren. Grubb heeft niet gespecificeerd wat er later deze week zou kunnen gebeuren, maar in het verleden was hij een van de belangrijkste stemmen die zei dat er in maart een evenement met Xbox en Bethesda zal plaatsvinden. Of dit de bovengenoemde gebeurtenis is of niet, valt nog te bezien.

Natuurlijk is er deze week echt iets gaande tussen Xbox en Bethesda, je kunt je voorstellen dat we zoiets binnenkort gaan ontdekken. Mocht er in de nabije toekomst een woord op de proppen komen, dan zorgen we ervoor dat u hier op ComicBook.com een ​​update krijgt.

Waar hoop je Xbox en Bethesda over te horen praten als deze stap eindelijk is voltooid? Laat het me weten onderaan in de reacties of meer op Twitter op Betrouwbaar

READ  Xbox zou volgende maand in maart op Bethesda te zien zijn
Written By
More from Vanessa Hale

2010 uitgeroepen tot ‘Beste jaar voor games’-en Xbox 360 is’ Beste console ‘

De Xbox 360 is volgens Metacritic de topconsole van de afgelopen 25...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *