De Xbox Series X-controller gebruiken met je telefoon

De nieuw uitgebrachte Xbox Series X-console heeft een nieuwe knop en enkele verbeteringen toegevoegd, maar verder is deze niet radicaal veranderd ten opzichte van de Xbox One-console. De Xbox One-controller werd bij de lancering echter niet officieel ondersteund op sommige mobiele telefoons.

Gelukkig is daar nu verandering in gekomen. Elke iPhone die is bijgewerkt naar iOS 14.5 of elke Android-telefoon van elk model moet compatibel zijn met zowel de nieuwe als de oude Xbox draadloze controller.

Bron: https://www.youtube.com/watch?

Misschien ben je geĆÆnteresseerd in het spelen van Android- en iOS-games met console-ondersteuning, of ben je misschien op zoek naar gamestreamingservices, zoals Game Pass Ultimate. Dus, hier is een handleiding voor het aansluiten van een Xbox Series X-console op je telefoon.

Verbinden met iPhone

Voordat u het proces start, moet u ervoor zorgen dat uw iPhone is bijgewerkt naar iOS 14.5. Als u dit niet doet, wordt de aanwezigheid van de console mogelijk niet herkend, zelfs niet als beide apparaten in de koppelingsmodus staan.

 1. Open de Instellingen-app voor mobiel en ga naar het Bluetooth-menu. Gebruik de tuimelschakelaar om Bluetooth in te schakelen als dit nog niet actief is.
 2. Schakel de Xbox Series X-console in door de middelste Xbox-knop ingedrukt te houden. Als het al is gekoppeld aan je nieuwe console, wordt het automatisch ingeschakeld, maar dat zou geen probleem moeten zijn. Als dit niet het geval is, knippert de Xbox-knop langzaam.
 3. Kijk naar de achterkant van de console naast de USB-oplaadpoort, waar u de knop “Koppelen” kunt vinden met het pictogram “(” ernaast. Houd de knop “Koppelen” ingedrukt totdat het middelste lampje snel begint te knipperen .
 4. Ga terug naar je iPhone-scherm. ‘Xbox Wireless Controller’ moet zichtbaar zijn in het gedeelte ‘Andere apparaten’.
 5. Kies dit apparaat en u wordt doorgestuurd naar “Mijn apparaten”. Dit betekent dat de console nu is verbonden met je iPhone.
READ  Het ontwerp van de Xbox Series X ziet er persoonlijk veel beter uit en is ook erg stil

Verbinding maken met een Android-telefoon

In theorie zou je je Xbox draadloze controller moeten kunnen verbinden met elk Bluetooth-compatibel Android-apparaat. Als u echter problemen ondervindt wanneer u dit probeert, update dan uw apparaat naar Android 11 of zo dicht als uw apparaat zichzelf kan updaten.

 1. Open het meldingenpaneel. Zoek het Bluetooth-pictogram en schakel het in als het nog niet actief is.
 2. Druk lang op de Bluetooth-knop, die u naar het instellingenmenu leidt om apparaten te verbinden.
 3. Houd de middelste Xbox-knop ingedrukt om de console in te schakelen. Het schakelt je Xbox Series X in en blijft branden, of knippert langzaam als het nergens aan is gekoppeld.
 4. Druk lang op de “Koppelen”-knop, de kleine “(“-knop”) aan de achterkant van de console naast de oplaadpoort. Het middelste lampje knippert snel.
 5. Keer terug naar het Android-scherm. Uw console wordt onder “Beschikbare apparaten” weergegeven als “Xbox Wireless Controller”.
 6. Klik op deze optie.
 7. Tik op Koppelen om verbinding te maken met je telefoon.

Opmerkingen

Opmerkingen

Written By
More from Vanessa Hale

Halo Infinite Fans verdeeld over nieuw gerucht

Een nieuw Halo oneindig Het gerucht gaat dat fans van de aankomende...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *