Death Valley bereikt 130 graden, mogelijk de hoogste temperatuur op aarde

Death Valley bereikt 130 graden, mogelijk de hoogste temperatuur op aarde

Death Valley deed zijn naam meer dan eer aan zondag, toen het kwik in het toepasselijk genaamde dorp Furnace Creek tot een verzengende 130 graden steeg – mogelijk de hoogste geregistreerde temperatuur op aarde, volgens een rapport.

De zinderende lezing werd bereikt om 15:41 te midden van een historische hittegolf in het Westen, volgens de National Weather Service. Indien geverifieerd, zou het het vorige record van Death Valley in augustus met drie graden breken, meldde de Washington Post.

Het zou ook op elk moment tot de top drie van hoogste temperaturen behoren die ooit op aarde zijn gemeten – en misschien zelfs de hoogste, volgens de krant.

“Alles wat ik tot nu toe heb gezien, geeft aan dat dit een legitieme observatie is”, vertelde Randy Cerveny, die het weer- en klimaatextremen-team van de Wereld Meteorologische Organisatie leidt, in een e-mail aan de Washington Post.

“Ik beveel de Wereld Meteorologische Organisatie aan om de waarneming voorlopig te accepteren. In de komende weken zullen we het natuurlijk in detail onderzoeken, samen met het Amerikaanse National Climate Extremes Committee, met behulp van een van onze internationale evaluatieteams, ”voegde Cerven toe.

Caroline Rohe, een parkwachter in het Death Valley National Park, plaatste een foto van de stratosferische lezing op een thermometer in het bezoekerscentrum.

‘Het zou een wereldrecordtemperatuur kunnen zijn! We hebben vandaag 130 graden bereikt in Death Valley. (De thermometer van het bezoekerscentrum is 3-4 graden warmer.), ” zij schreef.

De woestijn in Oost-Californië heeft het record voor de hoogste temperatuur ooit gemeten op de planeet – 134 graden, die het Amerikaanse weerbureau op 10 juli 1913 in Furnace Creek registreerde.

READ  Deadly Premonition 2 komt dit jaar naar Steam
Cheng Jia, rechts, maakt een foto van Yongxin Yan met een digitale thermometer in het Furnace Creek Visitor Centre in Death Vally National Park in 2013.
Cheng Jia, rechts, maakt een foto van Yongxin Yan met een digitale thermometer in het Furnace Creek Visitor Centre in Death Vally National Park in 2013.AP

Die meting blijft echter ter discussie staan.

In 2016 concludeerde Christopher Burt, een expert op het gebied van extreme weersgegevens, dat het “in wezen niet mogelijk was vanuit meteorologisch perspectief”, meldde het nieuwscentrum.

Sommige deskundigen waren van mening dat de 129 graden die op 30 juni 2013 in Death Valley en in respectievelijk 2016 en 2017 in Koeweit en Pakistan werden geregistreerd, de hoogste ooit betrouwbaar gemeten op aarde zijn.

Als de geregistreerde zondag van 130 graden wordt bevestigd, zou het volgens de Washington Post de hoogste temperatuur zijn die officieel sinds 1931 op aarde is geregistreerd, en de op twee na hoogste sinds 1873.

De enige twee hogere zijn de lezing uit 1913 in Death Valley en een score van 131 graden uit Kebili, Tunesië, vanaf 7 juli 1931, die ook “ernstige geloofwaardigheidsproblemen heeft”, vertelde Burt aan de krant.

Furnace Creek, dat 190 voet onder de zeespiegel ligt in de Mojave-woestijn, is berucht om zijn verzengende hitte.

In juli 2018 was de gemiddelde temperatuur van 108,1 graden de warmste maand ooit gemeten op aarde. Gedurende die maand bereikte het gedurende drie weken minstens 120 graden.

Written By
More from Aubrey Mason

Official gaat in op de impact van COVID op het volgende seizoen van de Premier League; minder publiek

IANS-foto’s Het is mogelijk dat het hele Engelse Premier League-seizoen 2020-21 voor...
Read More

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *