Debatavonden HAP over toekomst Hilversum ivm coronaversie …

Het programma voor de twee debatavonden onder het motto ‘Hilversum richting 2040’ is klaar, zegt voorzitter Peter van Dulst. Felix Meurders treedt op als moderator.

De eerste bijeenkomst gaat over het wel of niet ingrijpen van de toekomst van Hilversum. Over de bouw van 2.000 of 10.000 woningen tot 2040, de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en nieuwe woorden als Sleutelgebied. Met vragen als: ‘Kan dat? Is het nodig en zo ja, waarom? Waar moeten die huizen komen? ”. De docenten zijn Peter Boelhouwer (hoogleraar woningmarktbeleid), Sjoerd Soeters (stedenbouwkundige en architect) en Friso de Zeeuw (hoogleraar gebiedsontwikkeling en voormalig gedeputeerde).

Mobiliteit

De tweede debatavond heeft als titel ‘Hilversum: over onze leefomgeving en mobiliteit’. Hoe zit het met onze mooie, maar ook kwetsbare leefomgeving? Kan Hilversum verdere verstedelijking aan? Wat betekent dat voor natuur, leefbaarheid, bereikbaarheid en verkeer? Kun je Hilversum een ​​tuinstad noemen met 10.000 woningen meer? Sprekers: Karin Kos (directeur-rentmeester GNR), Henk Meurs (hoogleraar mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling) en Jos Gadet, hoofdplanner van de gemeente Amsterdam. Ook de fietsersvereniging en OV-organisaties zijn aanwezig.

Startblokken

“We zaten al in de startblokken, maar het coronavirus gooit roet in het eten”, legt Van Dulst het uitstel uit. “Met de nieuwe maatregelen is het niet mogelijk om alle geïnteresseerde partijen mee te krijgen, daarom zijn we genoodzaakt de debatten uit te stellen.”

Grade bibliotheek

Als basis voor de debatten heeft HAP haar eigen ‘nummerbibliotheek’ verder uitgebreid onder de titel ‘De toekomst van Hilversum: de cijfers’. Dit zal binnenkort beschikbaar zijn om te downloaden van de website.

Iedereen die vragen of opmerkingen heeft voor de debatten of een van de sprekers, kan deze stellen via: [email protected] Van Dulst: “De vragen nemen we dan mee in de voorbereiding van de debatavonden.” Iedereen die op de hoogte wil blijven van de activiteiten wordt gevraagd zich in te schrijven via het website van de HAP.

READ  Hier leest u hoe u de verbeterde Safari-extensies in macOS Big Sur gebruikt
More from Madison Garrett

PS5-voorraad aanvullen: hoe je PS5-consoleaandelen kunt volgen op Twitter – en krijg het deze week

Als je je afvraagt ​​”Wanneer is de volgende PS5-voorraad?” Je bent bij...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *