Demon’s Souls werden tijdens de ontwikkeling gevuld met rubberen eendjes

Illustratie bij artikel met de titel iDemon's Souls / i Was Filled With Rubber Duckies during Development

Foto: Marcus Brandt (Getty-afbeeldingen)

Net als het origineel op PlayStation 3, is de Demon’s Souls remake op PlayStation 5 is een humeurig, sfeervol spel met heel weinig helderheid of plezier. Maar dat was niet altijd het geval.

Het personeel van Bluepoint Games maakte regelmatig gebruik van een rubberen ducky-model om aspecten van het Demon’s Souls motor tijdens de ontwikkeling, volgens technisch kunstenaar Collin Harris.

“We gebruikten een rubberen eend om verschillende technieken en effecten mee te testen,” Harris schreef gisteren op Twitter naast een video met een aantal van de speelgoeddieren die in een testomgeving zijn uitgestrooid voordat een gigantische eendenkop door de mist op de achtergrond gluurt. “Het is duidelijk dat het snel uit de hand liep.”

Spreken tegen GamesRadar, Zei Harris dat er uiteindelijk zoveel rubberen eendjes in zaten Demon’s Souls dat ze de “nucleaire optie” kozen om het model volledig uit het spel te verwijderen in plaats van er per ongeluk een achter te laten zodat spelers het kunnen vinden.

“Ik kan je verzekeren dat ik persoonlijk alle gevallen van op eenden gebaseerde plaatsaanduidingen heb verwijderd”, zegt Harris toegevoegd op Twitter.

Dat wil niet zeggen dat er geen overgebleven gekkigheid meer op de loer ligt in de schaduw. Oplettende spelers hebben het opgemerkt verschillende bolooggeitenkoppen verborgen in het Demon’s Souls credits, misschien als een eerbetoon aan a soortgelijk paasei in Bluepoint’s remake van Schaduw van de Colossus. Ik denk dat rubberen eendjes gewoon een te voor de hand liggende grap waren om in het spel te houden, maar de ontwikkelaars kregen er tenminste een kick van.

“Het was leuk zolang het duurde, en zal voor altijd voortleven als een van mijn favoriete herinneringen aan game-ontwikkelaars,” vertelde Harris GamesRadar.

READ  IPhone 13 ziet er teleurstellender uit in het licht van het herontwerp van Pixel 6
Written By
More from Lesley Curry

Top 3 games van Skate voor een onbewoond eiland

Als je aangespoeld bent op een onbewoond eiland en je hebt de...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *