Demonstraties in heel Europa voor Ocalan – Kurdish News

De hongerstaking van politieke gevangenen in Turkije bleef 59 dagen lang protesteren tegen het isolement van Abdullah Ocalan en de onmenselijke omstandigheden in de gevangenis. Koerden die in Europa woonden, gingen zaterdag de straat op om hun solidariteit met de gevangenen te betuigen en hun vrijlating te eisen. In veel steden in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Nederland, Zweden, Denemarken en Oostenrijk zijn bijeenkomsten en demonstraties gehouden.

Düsseldorf

In Düsseldorf promootte de vrouwenorganisatie YJK-E een demonstratie onder de slogan “Nee tegen fascisme en bezetting, tijd voor vrijheid”. De demonstratie begon op Corneliusplatz. Op het voorbord stond “Vrijheid voor Ocalan”, gevolgd door een bord met een citaat uit Ocalan: “De mate van vrijheid in de samenleving wordt bepaald door de mate van vrijheid van de vrouw.” Een ander bord riep op tot “het doorbreken van de stilte – solidariteit met de hongerstakende gevangenen!”

Na de mars naar het centraal station vond een slotbijeenkomst plaats waar verschillende toespraken werden gehouden, waaronder HDP-vertegenwoordiger Laila Emerit en Aiten Dersem namens de Koerdische Unie FED-MED. Andere verklaringen werden afgelegd door de Volksvergadering van Tamil Eelam en de vrouwenbeweging TEKO-JIN.

Saarbrucken

Voor de Europa-Galerie in Saarbrucken vond een mars plaats.

Stuttgart

In Stuttgart organiseerde de culturele beweging TEV-ÇAND een bijeenkomst. Samen gingen de deelnemers naar een andere demo op de Königstraße, georganiseerd door AGIF.

Freiburg

Een bijeenkomst georganiseerd door de Nada Vrouwenraad vond plaats op het plein van de Oude Synagoge in Freiburg.

Frankfurt

In Frankfurt eisten demonstranten de vrijlating van Abdullah Ocalan door te demonstreren vanaf het centraal station naar het Goethe-plein.

READ  Office voor Windows versie 2102 Build 13801.20004 is beschikbaar om te downloaden (Beta); Ze veranderen

Urich

Een andere demonstratie vond plaats in Urich, waar de massa’s de straat op gingen en hun solidariteit betuigden met de politieke gevangenen in hongerstaking en hun eisen.

More from Madison Garrett

Holy Cross vs. Boston University – game preview – 21 februari 2021

De Boston Terriers (10-1, 10-1 Patriot) zullen proberen hun winning streak van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *