Google Play Music is nu echt nooit meer beschikbaar

Google heeft nu definitief de stekker uit Play Music gehaald. De dienst is niet meer wereldwijd beschikbaar via de webversie of de app. Gebruikers kunnen hun gegevens nog tot eind deze maand overdragen.

Google Play Muziek

Google heeft zijn Play Music-service nu volledig stopgezet. Als je de website leuk vindt ‘music.google.com‘wordt u gevraagd om aan de slag te gaan met YouTube Music en uw gegevens over te zetten. Aan de andere kant kunt u ook uw muziekbibliotheek downloaden of verwijderen, en Google kan ook uw aanbevelingsgeschiedenis voor u verwijderen. Iedereen die de Play Music-app opent, krijgt precies dezelfde opties te zien.

Het is al twee jaar bekend dat Google Play Music wil inruilen voor een nieuwe streamingdienst, YouTube Music. Google zou gebruikers hun nummers en afspeellijsten vanaf mei 2020 naar de nieuwe service laten overzetten en in oktober stopte het ook met de verkoop van losse nummers. Gebruikers kunnen deze maand nog steeds hun nummers overzetten of downloaden, omdat de gegevens vanaf volgend jaar worden verwijderd.

Een oude advertentie van Play Muziek

Andere filosofie

YouTube Music werkt heel anders dan Play Music, aangezien het een streamingdienst is met een maandelijks abonnement. De app heeft dus niet de mogelijkheid om losse nummers of albums aan te schaffen. Die andere filosofie botste soms met Play Music-gebruikers die naar hun gekochte nummers in YouTube Music willen luisteren zonder zich te abonneren. In eerste instantie was het niet mogelijk om die gekochte nummers met de app op slimme speakers te streamen, maar dat heeft Google toch veranderd.

Moet je nog steeds je muziek overzetten? Schakel je over naar Spotify of YouTube Music? Hier vind je een handige vergelijking van de twee. Laat het ons ook weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Play Muziek

Google Play Muziek

Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I / O 2013 werd uitgebreid met Play Music All Access, de onbeperkte streaming muziekdienst van Google. Inventief ..

Meer informatie

YouTube Music - stream muziek en bekijk video's

READ  Apps van de week: The Walking Dead en Time Travel met Google Earth | direct
More from Madison Garrett

Voorburgs Dagblad | Het Stadsarchief wil de impact van de coronapandemie in kaart brengen

Het Haags Stadsarchief, de plek waar de collectieve stadsgeschiedenis wordt vastgelegd, zal...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *