Den Haag FM »Alle blikken zeewater voor alternatieve nieuwjaarsduiken binnen 24 uur

Alle 25.000 blikken gevuld met Noordzeewater, die als alternatief kunnen dienen voor de traditionele nieuwjaarsduik op 1 januari in Scheveningen, waren binnen 24 uur op. ‘Het enthousiasme voor de nieuwjaarsduik van Blik is overweldigend’, zegt Alex Schuttert van Stichting Nieuwjaarsduik Nederland vrijdag.

De organisatie maakte dinsdag bekend dat de duik niet doorgaat. Vanwege corona vindt ze het onverantwoord om mensen op het strand te laten samenkomen voor een duik in zee. Via de website nieuwjaarsduik.nl konden mensen twee blikjes Noordzeewater bestellen om op 1 januari om 12.00 uur op hun eigen balkon of onder de douche hun eigen ‘nieuwjaarsduik’ te maken.

‘Mensen lijken grote behoefte te hebben aan een frisse start van 2021 en kijken nu al uit naar deze leuke en unieke thuisduik’, maakte de organisatie vrijdag bekend.

Gevoel van saamhorigheid
Wie ook zo’n ‘thuisduik’ wil maken, maar nog geen blik Noordzeewater heeft besteld, kan dit volgens de organisatie alsnog doen. Mensen kunnen zelf een blikje water vullen, een snufje zout toevoegen voor het ‘zee-effect’, een feestelijke wikkel downloaden op nieuwjaarsduik.nl, het blikje ‘zeewater’ in de koelkast zetten en dan op 1 januari om 12 uur koelen: 00 giet het over zichzelf in de tuin, bijvoorbeeld.

‘Met heel Nederland op 1 januari om 12.00 uur met een frisse plons het nieuwe jaar in, dat is de bedoeling. Juist deze saamhorigheid, dit jaar in eigen kring, zorgt voor extra plezier en is kenmerkend voor de oer-Hollandse nieuwjaarsduiktraditie ‘, aldus de organisatie.

More from Madison Garrett
Download Netflix offline en bekijk het op uw laptop
Zo kijk je Netflix offline. Handig als je je favoriete tv-series of...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *