Cyberpunk 2077 game-update om epileptische aanvallen te voorkomen | NU

Een update van Cyberpunk 2077 moet ervoor zorgen dat spelers minder snel last hebben van epileptische aanvallen, meldt de ontwikkelaar.

Software-update 1.0.4 is uitgebracht voor de game op pc en PlayStation en zal “zo snel mogelijk” op Xbox verschijnen. De patch bevat oplossingen voor enkele kleine problemen.

In het overzicht van opgeloste problemen staat dat de flitseffecten op specifieke tijden in het spel zijn aangepast. In de game krijgen spelers een soort flitsende VR-bril, waarmee ze bijzondere opnames kunnen bekijken en analyseren.

De flitsen van die bril zijn nu vloeiender geanimeerd en minder frequent, belooft ontwikkelaar CD Projekt Red. “Dit zou het risico op een epileptische aanval moeten verminderen.”

Journalist waarschuwde voor epileptische aanvallen

De update volgt nadat een journalist en organisaties hebben gewaarschuwd voor de game. Naast de flitsscènes kunnen bepaalde cafés in de gamewereld ook een epileptische aanval veroorzaken, als de speler hiervoor gevoelig is.

De game waarschuwt bij het opstarten dat sommige fragmenten een negatief effect kunnen hebben op deze spelers, maar de British Epilepsy Action vond dat onvoldoende. “Slechts één waarschuwingsbericht op het startscherm is niet genoeg”, schreef de organisatie eerder deze week.

‘Overwerkende makers krijgen nog steeds bonussen’

Cyberpunk 2077 verscheen op 10 december, nadat de release van de game verschillende keren was uitgesteld en het personeel voor langere tijd overuren moest maken.

De ontwikkelstudio beloofde dat het personeel na de release een bonus zou ontvangen, op voorwaarde dat de gemiddelde score hoger was dan een 9 in recensies. Dat leek in gevaar te komen toen journalisten de game bekritiseerden vanwege de grote hoeveelheid softwarefouten.

READ  10 beste games in 2021 om naar uit te kijken

Volgens bronnen van Bloomberg het bonussysteem is inmiddels aangepast, zodat medewerkers nog kunnen rekenen op een extra beloning.

Written By
More from Aubrey Mason

Australische grensgemeenschap werd in tweeën gesplitst door coronavirusvergrendeling

Gelegen aan elke kant van de Murray-rivier die New South Wales (NSW)...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *