Denver Nuggets (28-14) Boston Celtics (32-9) Spel nr. 42 19-1-24

Denver Nuggets (28-14) Boston Celtics (32-9) Spel nr. 42 19-1-24

De Celtics ontvangen de Denver Nuggets voor hun tweede wedstrijd op rij thuis. Dit zijn de eerste twee wedstrijden tussen deze twee teams dit seizoen. Ze spelen opnieuw op 7 maart in Denver, waar de Nuggets een zeer uniek voordeel hebben op mijlhoge banen. Vorig seizoen waren ze 1-1, waarbij beide teams thuis wonnen. De Celtics zijn in totaal 58-38 tegen de Nuggets en 38-9 in wedstrijden in Boston.

De Celtics blijven op de eerste plaats in het Oosten. Ze hebben vier wedstrijden voorsprong op de tweede plaats Milwaukee, vijf wedstrijden op de derde plaats Philadelphia, zeven wedstrijden op de vierde plaats Cleveland en acht wedstrijden op de vijfde plaats New York en de zesde plaats Miami. Thuis zijn ze 20-0 en in hun laatste tien wedstrijden 7-3. Ze zijn 9-3 tegen tegenstanders van de Western Conference. Ze hebben hun laatste 3 wedstrijden gewonnen.

De Nuggets staan ​​op de derde plaats in het Westen. Ze staan ​​twee wedstrijden achter Minnesota op de eerste plaats en staan ​​op gelijke hoogte met Oklahoma City, dat op de tweede plaats staat, dat de tiebreak in handen heeft. Ze hebben één wedstrijd voorsprong op de vierde plaats Clippers, drie wedstrijden voorsprong op de vijfde plaats New Orleans en vier wedstrijden voorsprong op de zesde plaats Sacramento. Ze zijn 11-10 onderweg en 6-4 in hun laatste 10 wedstrijden. Ze zijn 11-4 tegen Eastern Conference-teams. Ze komen uit een verlies in hun laatste wedstrijd.

De Celtics spelen hun tweede thuiswedstrijd op rij, na de voorgaande vijf wedstrijden afwisselend thuis- en uitwedstrijden te hebben gespeeld. Ze beginnen zondag aan een roadtrip van drie wedstrijden die hen door Houston, Dallas en terug naar Miami voert. Ze keren dan terug naar huis voor 7 thuiswedstrijden waar ze gastheer zullen zijn voor de Clippers, Pelicans, Pacers, LakersEn de Grizzlies, Hawks en Washington.

De Nuggets spelen in de tweede game van een roadtrip van 5 games. Ze begonnen de reis met verlies 76ers In Philadelphia. Na deze wedstrijd tegen de Celtics reizen ze af naar Washington, Indiana en New York om de roadtrip af te ronden. Ze keren dan terug naar huis om tegen Philadelphia en Milwaukee te spelen voordat ze weer op pad gaan.

READ  Ubisoft deelt een zeer vroege blik op de remake van de Splinter-cel

Derrick White en Kristaps Porzingis misten de wedstrijd van woensdag, maar op dit moment staan ​​geen van beiden op het blessurerapport van de Celtics. Voor de Nuggets zal Vlatko Kankar dit seizoen aan de kant staan ​​nadat hij zijn voorste kruisband scheurde toen hij buiten het seizoen voor het Sloveense nationale team speelde. Julian Strother zal zijn zevende wedstrijd missen vanwege een kneuzing aan zijn rechterknie. Aaron Gordon wordt vermeld als waarschijnlijk met schouderpijn.

De Celtics zullen waarschijnlijk starten

Puppy vakantieFoto door Winslow Townson/Getty Images

Dirk WitFoto door Joe Murphy/NBAE via Getty Images

Jayson TatumFoto door Dylan Boyle/Getty Images

Kristaps PorzingisFoto door Andy Lyons/Getty Images

Celtics-reserves
Delano Pantone
Oshay Brissett
Sam Hauser
Al Horford
Lucas Kornette
Svi Mikhailik
Payton Pritchard
Lamar Stevens
Jordaan Walsh

2 spelers weg
JD Davison
Drew Peterson
Neemias Quetta

Blessures/uitgang
niemand

Coach
Joe Mazzola

Potentiële Nuggets-starter

Jamal MurrayFoto door Ronald Curtis/Getty Images

Kentavid Caldwell PausFoto's door Michael Gonzalez/NBAE via Getty Images

Michael Porter jrFoto's door Michael Gonzalez/NBAE via Getty Images

Aäron GordonFoto door Garrett Elwood/NBAE via Getty Images

A: Nikola JokicJesaja J. Downing – USA TODAY Sports

Nuggets-reserves
Christelijk Bruin
Justin Vakantie
Reggie Jackson
DeAndre Jordan
Zeke Nnaji
Jalen Pickett
Jager Tyson
Peyton Watson

2 spelers weg
Colin Gillespie
Jay Huff
Braxton-sleutel

Uitgang/blessures
Vlatko Kankar (knie) is uitgeschakeld
Julian Strother (knie) is uitgeschakeld
Aaron Gordon (schouder) mogelijk

Coach
Michaël Malone

Belangrijke wedstrijden

Kristaps PorzingisFoto door Stacey Revere/Getty Images

Nikola JokicFoto door Matthew Stockman/Getty Images

Kristaps Porzingis versus Nikola Jokic
Jokic heeft opeenvolgende MVP-prijzen gewonnen en is niet voor niets elk seizoen in het MVP-gesprek. Hij scoort gemiddeld 25,5 punten, 11,9 rebounds, 9,1 assists en 1,2 steals per wedstrijd. Hij schiet 58,1% vanuit het veld en 34,5% vanuit de boog. Hij is met een handjevol en de Celtics moeten proberen hem op alle mogelijke manieren af ​​te remmen.

Jamal MurrayFoto door C. Morgan Engel/Getty Images

Jrue Holiday versus Jamal Murray
Murray heeft een gemiddelde van 20,5 punten, 3,6 rebounds en 6,5 assists. Hij schiet 47,7% vanuit het veld en 41,0% vanuit de boog. De Celtics hebben Jrue Holiday nodig om goed te blijven spelen aan beide kanten van het veld en ze moeten Murray goed verdedigen omdat hij snel punten kan scoren.

Ere
Jaylen Brown versus Michael Porter Jr
Porter scoort gemiddeld 16,4 punten, 7,1 rebounds en 1,5 assists. Hij schiet 48,2% vanuit het veld en 40,6% vanuit de boog. Brown heeft aan beide kanten van het veld buitengewoon goed gespeeld en de Celtics zullen hem nodig hebben om dat in deze wedstrijd voort te zetten om zichzelf een kans te geven om te winnen. Porter is een zeer goede driepuntsschutter, dus ze moeten bij hem blijven in de perimeter.

Spelsleutels
verdediging Verdediging is de sleutel tot het winnen van elke wedstrijd. De Celtics staan ​​op de tweede plaats met een defensieve beoordeling van 110,4. De Nuggets hebben een defensieve rating van 112,0, wat 20e is. De Celtics scoren gemiddeld 118,7 punten per wedstrijd (2e plaats), terwijl de Nuggets gemiddeld 113,5 punten per wedstrijd behalen (12e plaats). De Celtics moeten van verdediging een prioriteit blijven maken, vooral tegen de Nuggets, die als team 49,9% vanuit het veld schieten (vierde) en 37,9% vanuit de boog (negende) als team.

Herstel – Rebounding is een andere sleutel tot het winnen van elk spel. De Celtics staan ​​op de eerste plaats in de competitie, met een gemiddelde van 47,5 rebounds per wedstrijd. De Nuggets staan ​​op de 13e plaats in de competitie met 43,8 rebounds per wedstrijd. Rebounden kost inspanning en de Celtics moeten harder werken om rebounds te grijpen om de tweede- en breakkansen van de Nuggets te beperken. De Celtics kunnen de Nuggets niet voorbij laten gaan op de planken.

Inspanning en energie gedurende 48 minuten -De Celtics zouden het agressievere team moeten zijn. Ze moeten vechten om losse ballen, agressief verdedigen, agressief zijn in het naar de basket drijven en gedurende het hele spel met meer intensiteit spelen dan de Nuggets. Zij zouden het team moeten zijn dat het meer wil en zo speelt. Ze moeten vooral met energie aan de wedstrijd beginnen en de Nuggets niet laten uitlopen om een ​​grote voorsprong te pakken en niet de hele wedstrijd terug te kunnen vallen. Vooral in het derde kwart moeten ze sterk naar voren komen en hard spelen tot de laatste zoemer. .

READ  Michael Wacha schouderprobleem laat nog een gat in de rotatie van Mets achter

Beweeg de bal voorzichtig -De Celtics moeten de bal blijven bewegen om de open man te vinden en deze moeilijker te bewaken te maken. Ze moeten echter voorzichtig zijn met het passeren en de bal niet omdraaien, aangezien de Nuggets gemiddeld 16,1 punten per wedstrijd behalen. De Celtics moeten ook voorzichtig zijn als ze met de bal dribbelen en niet tegen het publiek aanlopen en de bal omdraaien.

X-factoren
Thuiswedstrijd -De Celtics zijn weer thuis en zouden een boost moeten krijgen van de thuisfans. Dit is hun tweede thuiswedstrijd op rij, dus ze hebben het voordeel dat ze niet zo goed hoeven te reizen. De Nuggets spelen in de tweede wedstrijd van een roadtrip van vijf wedstrijden en kunnen zich onderweg vermoeid voelen, ook al hadden ze twee dagen vrij sinds hun laatste wedstrijd. Ze genieten ook van reizen, verblijven in hotels en spelen voor een vijandig publiek. Ze spelen zonder de hulp van hun verheven sfeer.

Beheer – Ik weet dat ik dit in elke wedstrijd zeg, maar scheidsrechters kunnen altijd een doorslaggevende factor zijn. Elke ploeg noemt het spel anders, of ze nu elke kleine fout een overtreding noemen of veel communicatie achterwege laten en de teams laten spelen. Het lijkt erop dat scheidsrechters dit seizoen snel technische problemen en verschillende vreemde overtredingen hebben genoemd. We hebben al wedstrijden gezien waarbij scheidsrechters een verschil maakten in de uitkomst, of het nu goed of slecht was. De Celtics moeten zich aanpassen aan de manier waarop het spel wordt genoemd en mogen niet toestaan ​​dat de oproepen hun focus of spel beïnvloeden.

Lees verder

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *