Deze nieuwe app die je zojuist hebt gedownload, probeert je misschien te misleiden

FORT MYERS, FL – Inmiddels ken je maar al te goed de voor de hand liggende oplichting met mobiele telefoons: sms’jes waarin wordt beweerd dat je duizend dollar hebt gewonnen en telefoontjes die waarschuwen voor je autogarantie.

Maar de nieuwe analyse van Washington Post Het onthult dat u mogelijk risico loopt, zelfs wanneer u deze populaire nieuwe app downloadt.

En The Post ontdekte dat van de 1.000 best verdienende apps in de Apple App Store, “ongeveer 2% fraude is” en “klanten heeft getrokken van naar schatting $ 48 miljoen.”

“Het verbaast me helemaal niet”, zegt Evan Lutz, een cybersecurity-expert bij Cigent, over de bevindingen. “Mensen die op snode manieren geld proberen te verdienen met technologie, is een verhaal dat zo oud is als de tijd.”

een appel Het zei dat het alleen al in 2020 $ 1,5 miljard aan potentiĆ«le fraude stopte, maar geeft toe dat het “onmogelijk” is om alle fraude te voorkomen voordat het gebeurt.

“Ze zullen niet alles kunnen oppikken”, legde Lutz uit. “Het feit dat iets geen virus heeft, betekent niet dat het noodzakelijkerwijs legitieme software is.”

Experts zeggen dat een van de uitdagingen bij het voorkomen van fraude is dat veel apps valse beoordelingen en recensies hebben die hun waargenomen legitimiteit versterken.

Tijdens een snelle zoektocht vonden NBC2-onderzoekers vreemde recensies van een populaire QR-codescanner in de App Store. Een recensie zei gedeeltelijk: “Ik was in minder dan tien minuten in en uit in twee comfortabele, stijlvolle schoenen”, verwijzend naar Foot Locker bij naam.

iPhones hebben trouwens al QR-codescanners ingebouwd in de camera’s. Hier is hoe ze werken.

READ  West-Bengalen WBTET 2017-toegangskaart vrijgegeven, hier is hoe te downloaden

“Zolang beoordelingen en recensies online bestonden, waren er mensen en organisaties die het slachtoffer zouden worden van frauduleuze beoordelingen en frauduleuze beoordelingen zouden maken”, legt Lutz uit.

In haar analyse identificeerde The Washington Post dating-apps en veiligheid als belangrijke probleempunten.

En het zijn niet alleen problemen met de App Store. Lutz legde uit dat slechte apps ook hun weg vinden naar de Google Play Store.

De sleutel tot het beschermen van je dollar, zegt hij, is om wat te graven voordat je een app downloadt. Een klein onderzoek kan een lange weg gaan.

‘Zoeken is je vriend,’ legde hij uit.

Written By
More from Eda Greene
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *